Реконструкція садочка «Зірочка»: про вартість і хід робіт | Трибуна

image
2 Травня 2024, 18:06
Поділитися:

Перші підготовчі роботи для реконструкції будівлі ясел-садочка «Зірочка» розпочалися ще в квітні 2021 року.  Тоді проводилося розчищення території під будівництво нового корпусу. Потім реконструкцію садочка неодноразово відновлювали та призупиняли з різних причин. І от наступного тижня роботи знову мають відновитися. 

 Загальна вартість робіт із реконструкції садочка, згідно договору укладеного з ТОВ «І.Б.К. Девелопмент», після чергового коригування складатиме 59 млн 359 тис. грн.

Захисне укриття йде окремим проєктом і в цю вартість не входить. Навіть фінансуватиметься через іншу програму.  Скільки коштуватиме – ще невідомо, бо не має проєкта, але 1 млн 322 тис. грн на розроблення ПКД вже виділено.

«Наразі на об’єкті виконано приблизно половина запланованих робіт. Але поки тривало коригування, роботи не проводилися.  На наступному тижні активність будівельників поновиться та виконуватимуться вуличні та оздоблювальні роботи. Зокрема, утеплення фасаду, проведення комунікацій, тощо», – повідомила начальниця УБЖКГІТ Світлана Решетова.

 

Нагадаємо, реконструкція садочка відбувається за рахунок грантової Надзвичайної кредитної програми за фінансування Європейського інвестиційного банку, а кошти місцевого бюджету спрямовані на погашення ПДВ від основної вартості реконструкції дитсадка,

«Згідно з постановою Кабміну, Програма ПРООН профінансувала реконструкцію в розмірі  29 млн грн ще до коригування. Наразі подали заявку і чекаємо, що нас по цьому проєкту дофінансують уже  до кінця травня», – додала Світлана Решетова.

Коли саме закінчать реконструкцію – залежить від фінансування, але і по об’єму робіт видно, що до кінця року навряд чи вдасться повністю закінчити об’єкт.

Читайте також:

Як вплинув на мешканців Броварів повторний пиловий буревій – коментар фахівця
Не згодні з ВЛК? Як оскаржити їхнє рішення та які документи потрібні
Як замовити довідку про несудимість в Приват24. Покроковий гайд
Учні Броварського ліцею №7 винайшли як локально перетворити енергію вітру на електроенергію, щоб освітлювати вулиці

Джерело: Трибуна – Бровари