Реконструкція під котельню бойлерної на Завокзальній ще очікує на коригування проекту

image
9 Травня 2024, 12:57
Поділитися:

Завершення реконструкції бойлерної на вул. Завокзальна, 25 б під котельню — одне із першочергових завдань, яке стоїть перед КП ТМ «Бориспільтеплоережа» у ремонтний період 2024 року. Цю котельню сподівалися ввести в експлуатацію ще під час опалювального сезону 2023-2024 року, але не склалося. Нагадаємо: ще минулого літа за кошти Міжнародної організації з міграції там було встановлено нові економічні котли та інше обладнання, змонтовано і зведено димову трубу. Загалом було виконано робіт приблизно на 8 млн грн. Борисполю залишалося виконати будівельні роботи: привести до ладу приміщення, дах, фасад, виконати внутрішні роботи, підключення газопостачання, електропостачання, підключення до теплових мереж. Але з підрядником не пощастило. 

Директор Бориспільтепломережі Маріанна Желєзко розповіла «Вістям», що сьогодні ситуація загострилася ще більше. Стара котельна, розташована на вул. Завокзальна, 5а давно зношена і фізично, і морально. Там стоять котли, які не можуть працювати при таких низьких навантаженнях. А в наступному опалювальному сезоні навантаження ще зменшиться — так, від централізованого опалення відмовляється великий споживач — ТОВ «Тамбрандс-Україна».

Тож якщо торік котельня, розрахована на потужність 15 МВ, мала приєднане навантаження, що не перевищувало 3 МВ, то тепер потреба у потужності зменшується до 2 МВ. Таку потужність на старих котлах забезпечити неможливо. Крім того, їм потрібен капітальний ремонт, який робити немає сенсу. 

Проте до опалювального сезону стару котельню готують. Там практично завершені регламентні роботи. Імовірно, її доведеться запускати на початку опалювального сезону. Маріанна Желєзко наголосила: «Стара котельня залишиться, доки не буде успішно завершено пусконалагоджувальні роботи на нових котлах. Затримка за будівельними роботами. І насамперед потрібне коригування проекту». 

На квітневій сесії Бориспільської міської ради на коригування проекту депутати виділили 80 тис. грн.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама