Реконструкція дитсадка «Зірочка» в Броварах: відновили, але триває повільно

image
17 Травня 2023, 21:00
Поділитися:

Реконструкція ясел-садка «Зірочка», що в Броварах на вул. Ярослава Мудрого, 3, відновилася в березні 2023 року. Однак робітників на будмайданчику журналісти «Трибуни- Броварів» не побачили. Проте чиновники стверджують, що роботи все ж тривають, але повільно. Чому – читайте в матеріалі. 

Нагадаємо, перші підготовчі роботи для реконструкції будівлі ясел-садочка «Зірочка»  тривали з квітня 2021 року до травня того ж року. Тоді проводилося розчищення території під будівництво нового корпусу. 

Згідно з договором, роботи з реконструкції дитсадка мали тривати протягом 9-ти місяців і завершитися 31 жовтня 2021 року. Однак, станом на 24 лютого 2022 року, вони ще продовжувалися. Проте з початком повномасштабного вторгнення всі капітальні ремонти призупинилися, позаяк призупинилися всі капітальні видатки. Кошти виділялися лише на ліквідацію аварійних чи надзвичайних ситуацій.

Вже в липні 2022 року реконструкцію дитсадка «Зірочка» відновили. Але ненадовго. У листопаді стало відомо, що будівельні роботи знову призупиняють на невизначений термін через погодні умови. 

«Є певні технологічні процеси, які можна виконувати лише за плюсової температури. Головне – що встигли залити перекриття на 2-му поверсі – не заливатиме водою», – повідомила тоді заступниця начальниці УБЖКГІТ Оксана Семеник.

Раніше депутати Броварської міськради визначили приорітетними у фінансуванні в 2023 році 4 об’єкти, серед яких і реконструкція садочка «Зірочка», на який на додаткові заходи і виділили 4 млн грн.

У березні 2023 року робітники знову з’явилися на будівельному майданчику та розпочали підготовчі роботи до чергового етапу реконструкції ясел-садка. Наразі реконструкція триває, однак повільно, позаяк через воєнний стан виникли проблеми з фінансуванням.

Але неозброєним оком видно й інші проблеми будівництва: через значний час простою зведені стіни почали руйнуватися. Зокрема на частині стін є потріскана цегла, яка осипається, а між  укладеними цеглинами значні просвіти. 

На момент відвідин будівництва, підрядників журналісти на місці не побачили. Як зазначили очевидці, до цього будівництво тривало, але днями робітники з об’єкта поїхали. 

Втім начальниця УБЖКГІТ Світлана Решетова зазначила, що будівництво не зупинилося: минулого тижня працівники управління особисто відвідали об’єкт і спостерігали за роботою підрядника.

Нагадаємо, побудувати нове приміщення дитсадка довірено ТОВ «І. Б. К. Девелопмент». Саме це товариство виграло тендер, запропонувавши 41,842 млн грн. 

Проєкт реконструкції «Зірочки» реалізується в межах Надзвичайної кредитної програми за фінансування Європейського інвестиційного банку в розмірі 33 млн 025 тис грн. Проте кошти поки що не виділяють, позаяк немає відповідної постанови Кабінету Міністрів.

Із бюджету міста заплановані витрати в сумі 8 млн 817 тис. грн. Наразі робіт виконано на 6 млн грн. Коли завершиться реконструкція дитсадка «Зірочка» – невідомо. 

Читайте також:

У Броварах дитсадок «Зірочка» лише будують, а він вже руйнується? ФОТО
У Броварах реконструкція дитсадка «Зірочка» призупинена. Причини
У Броварах призупиняють реконструкцію дитсадка «Зірочка»
У Броварах відновлять реконструкцію дитсадка «Зірочка»

Читати далі: Реконструкція дитсадка «Зірочка» в Броварах: відновили, але триває повільно , автор Радчук Наталія

Джерело: Трибуна – Бровари