Регламентна та гуманітарна комісії: про що сперечались депутати?

image
16 Травня 2019, 19:44
Поділитися:

14 травня у приміщенні Броварської міської ради відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, правопорядку, депутатської етики та інформаційної політики.

Першим депутати розглянули питання внесення зміни у додаток до міської Комплексної програми профілактики злочинності, зміцнення правопорядку, охорони прав і свободи громадян на території міста Бровари Київської області на 2019-2021 роки. Проектом рішення передбачено коригування  додатку з кошторисом витрат для підтримки діяльності відділу Національної поліції, у зв’язку зі зміною цін на певні товари. Попри те, що додаткове фінансування змінами не передбачено, проект рішення не отримав рекомендації профільної комісії.

Директор Броварської редакції міськрайонного радіомовлення Наталія Кривобок представила проект рішення, що стосувався змін до міської програми підтримки радіомовлення. Документом передбачено збільшення витрат на реалізацію програми у 2019 році на суму 397694,00 грн. Як і раніше журналісти редакції обіцяють працювати в ефірі та транслювати основні рубрики «Історія рідного краю», «Броварщина літературна», «Таланти Броварщини», «Юридичний вісник», «Світ очима дітей», «Соцзахист інформує» та інші.
Додатково програму запропоновано доповнити пунктами «3.7.Висвітлення новин в Інтернет ресурсах» та   «3.8. Створення «Vision-студії». Вищезгадані обсяги фінансування заплановано використати для оновлення обладнання та на оплату праці трьох нових штатних одиниць.

За словами пані Наталії, отримати FM-частоти редакції поки що не вдалось, але з нового року в мережі Facebook редакцією створено сторінку «ІнфоБровари» для висвітлення новин, радійних випусків, фото та відеоматеріалів.
Оскільки редакція радіомовлення утримується за кошти міського та районного бюджетів, присутні запропонували зробити презентацію щодо майбутніх фінансових планів міськрайонного радіомовлення, кадрової політики та інформаційного наповнення випусків новин, тому проект рішення належної підтримки комісії поки що не отримав.

Рекомендувала для розгляду на сесії регламентна комісія оновлені Правила благоустрою міста Бровари, презентовані новоствореним управлінням інспекції та контролю. Рішенням передбачено, що дія Правил поширюється на всі підприємства, установи та організації незалежно від форми власності та підпорядкування, які знаходяться в територіальних межах міста Бровари, фізичних осіб-підприємців та громадян. У разі позитивного голосування депутатів на черговій сесії, рішення набере чинності з 01.06.2019 року. Ознайомитись із новою редакцією документу та додатками до нього можна на головному сайті міста.

Відео засідання регламентної комісії можна переглянути ТУТ.

З суперечками на підвищених тонах засідали вчора в раді депутати-гуманітарії.
Присутні підтримали питання внесення змін до Міської програми розвитку системи освіти, затвердження в новій редакції Порядку створення діяльності та фінансування спеціалізованого формування Броварського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді «Сім’я патронатного вихователя»,  внесення змін та доповнень до рішення Броварської міської ради Київської області від 09.11.2017 р. № 710-34-07 «Про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України» та зміни до Програми діяльності та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства БМР «Броварський міський  центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2019 рік.
Голосування змін до програми «З турботою про кожного» завершилось криками «Ганьба!». Проектом рішення передбачається доповнення, що стосується безоплатної реконструкції в частині проведення капітального або поточного ремонту власного житла малозабезпеченим особам із інвалідністю. Зокрема, за зверненням малозабезпечених осіб із інвалідністю Євенко Г.Г. та Євенко О.М. Рішення членами гуманітарної комісії не підтримано, але його винесуть на розгляд сесії, тому остаточний вердикт із цього питання  мають ухвалити депутати у кінці травня.

Перепалками та особистими образами закінчився розгляд додаткового проекту рішення щодо внесення змін до персонального складу комісії з питань найменувань та пам’ятних знаків БМР VII скликання. По суті самого проекту рішення, ініціатором якого став депутат Олег Берестовий, необхідно внести зміни до персонального складу комісії. За словами очільника комісії Дмитра Карпія, кадрові ротації викликані вкрай низькою явкою членів комісії на засідання.
Попри високий градус обговорення, комісія одностайно підтримала винесення питання на розгляд чергової сесії. До погоджувальної ради фракції мають узгодити прізвища кандидатів, які працюватимуть над перейменуванням та найменуванням у місті.  Крім гуманітарної комісії, проект рішення має обговорити ще й комісія із земельних питань, яка відбудеться 17 травня 2019 року о 9-00 в сесійній залі міської ради.

Відео засідання гуманітарної комісії можна перегдлянути ТУТ.

Усі подробиці засідань депутатських комісій дивіться на ютюб-каналі видання «Трибуна-Бровари».

Джерело: Трибуна Бровари