Реформа системи шкільного харчування у пріоритеті влади

image
10 Грудня 2020, 16:52
Поділитися:

Сьогодні, 10 грудня, під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та першої леді Олени Зеленської відбулась нарада з питань реформування системи шкільного харчування. Ключовими питаннями порядку денного були зміни в нормативно-правовому забезпеченні шкільного харчування та реалізації регіональних планів у цьому напрямі.

Як зазначили в ході наради, Київщина – одна з трьох областей України, де реалізуються пілотні проєкти, спрямовані на створення в закладах освіти безпечного освітнього середовища та організацію раціонального та збалансованого харчування.

Голова обласної державної адміністрації Василь Володін наголосив, що покращення системи харчування в школах – це комплексний процес, і кожна його складова важлива.

«Ми приділяємо особливу увагу питанню шкільного харчування і маємо конкретні результати роботи в цьому напрямі. Наприклад, у 75 закладах середньої освіти повністю замінили харчоблоки, ще в 124 зробили поточні ремонти. На закупівлю нового обладнання спрямували понад 61,8 млн грн», – повідомив Василь Володін.

Окрім цього, для якісної організації харчування у 280 школах Київської області оновили меню. А ще в 60 закладах середньої освіти запровадили програму «Електронне меню».

Повідомляє пресслужба КОДА.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація