Речник Повітряних сил: У Росії дуже багато бомб, здатних повністю руйнувати багатоповерхівки

Речник Повітряних сил: У Росії дуже багато бомб, здатних повністю руйнувати багатоповерхівки
2 Квітня 2024, 11:42
Поділитися:

Росія має “надзвичайно багато” бомб вагою 1,5 тисячі кілограмів, які здатні повністю руйнувати багатоповерхові будинки.

Як повідомило видання NV, речник командування Повітряних сил Ілля Євлаш зазначив, що Росія використовує такі бомби, щоб виснажити українську ППО.

“Це надзвичайно потужна зброя. 1,5 тис. кг достатньо, щоб скласти дев’ятиповерховий панельний будинок чи стару “хрущовку”, – сказав він.

Основною задачею ЗСУ, за його словами, є боротьба з носіями таких бомб – винищувачами Су-34 та Су-35. Наші військові на це здатні, але для цього Україні потрібно більше сучасних західних систем, підкреслив Євлаш.

30 березня військовий оглядач німецького таблоїда Bild Юліан Рьопке заявив, що росіяни вперше використали в Україні потужну бомбу ОДАБ-1500, вдаривши по Великій Писарівці Сумської області. Але керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов сказав, що такі бомби Росія застосовувала вже неодноразово.

ОДАБ (об’ємно-детонуюча авіаційна бомба) – це термобаричний снаряд часів СРСР. Приблизно за 10 м до влучення в ціль ця бомба випускає горючу рідину у вигляді аерозолю, який займається. Це називають об’ємним вибухом.

Площа ефективного впливу бомби ОДАБ-500 – до 300 кв. м, а в ОДАБ-1500 вона досягає 500 кв. м. Росіяни також застосовують в Україні ОДАБ від 170 до 500 кг.

Нагадаємо, з початку року Росія застосувала по Києву понад 180 ракет та дронів.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу “Головні новини Києва – 44.ua” та читайте новини Києва, столичного регіону, та України, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua