Реалізація Державного стандарту базової середньої освіти вчителями-словесниками

image
2 Червня 2021, 19:20
Поділитися:

01 червня 2021 року  відбувся онлайн обласний навчально-практичний семінар «Державний стандарт базової середньої освіти. 5-9 класи: структура, цілі, завдання, наскрізні вміння».

З вітальним словом до учасників семінару звернулася Марина Савчук, директор комунального закладу Фастівської міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників».

Сучасні освітні парадигми та світові тенденції розвитку національних освітніх систем, як зауважила у своєму виступі  методист відділу української мови і літератури та зарубіжної літератури КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» Химера Наталія Володимирівна, вимагають від реформи «Нова українська школа» зміни цілей та основних завдань освіти, зокрема базової загальної середньої освіти.       У роботі семінару взяли участь учителі української мови і літератури, зарубіжної літератури Фастівської громади та колеги-філологи Київщини.

Педагоги презентували авторські матеріали та власні креативні методичні родзинки, розповіли про свій досвід роботи в освітніх проєктах, роботу у складі авторських колективів з підготовки навчальних посібників, що будуть корисними освітянам в організації роботи на уроках   української мови і літератури та  зарубіжної літератури.

На завершення семінару Надія Жуковська, консультант Центру ПРПП, запропонувала учасникам на інтерактивній дошці Padlet поділитися своїми враженнями від зустрічі та сподіваннями від прийдешньої літньої пори.

Спілкування, обмін досвідом, ознайомлення з цікавими методичними знахідками – це ті важливі складові цього навчально-методичного семінару, які дозволили кожному його учаснику збагатитися мудрими порадами, актуальними знаннями та творчими ідеями.

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів