Районний огляд-конкурс читців-аматорів „ Поет живе у серці свого народу”

image
1 Березня 2019, 21:44
Поділитися:

Районний огляд-конкурс читців-аматорів „ Поет живе у серці свого народу” з метою вшанування пам’яті Великого Кобзаря проводився 27-28 лютого 2019 року в приміщенні районного Будинку культури.

Вже традиційно в ці весняні дні в нашому районі проходить огляд-конкурс читців-аматорів, присвячений пам’яті Великого Кобзаря, геніальному сину українського народу Тарасу Григоровичу Шевченку. Цьогоріч він має патріотичну назву-«Поет живе у серці свого народу» . Неповторний образ, духовного символа України, Шевченка і сьогодні незримо присутній у нашому житті, над світом линуть вірші та пісні, написані ним.

Головна мета огляду-конкурсу – це підтримка, популяризація та професійне удосконалення талановитої молоді в жанрі художнього читання, шляхом її залучення до творчості Тараса Шевченка та виявлення мистецьких талантів.

Огляд-конкурс читців-аматорів оцінювало поважне Журі:

Голова журі: Центило-Гіптенко Олеся Леонідівна – начальник відділу культури, релігій, туризму, молоді та спорту Сквирської районної державної адміністрації.

 

Секретар журі: Ткаченко Михайло Григорович – заступник директора з навчально-виховної роботи дитячої школи мистецтв та шановані члени журі.

Огляд – конкурс проводився за номінаціями:

1. Читці-аматори,

2. Авторська поезія.

3. Інсценізація творів Т.Г.Шевченка.

4. Театралізація творів Т.Г.Шевченка.

Конкурс проходив у чотирьох вікових категоріях:

1 категорія – до 12 років;

2 категорія – від 13 до 17 років;

3 категорія – від 18 років до 35 років

4 категорія – від 35 років.

Переможцям районного огляду – конкурсу читців-аматорів «Поет живе у серці свого народу» вручили грамоти та цінні подарунки.

Лауреати районного огляду-конкурсу зможуть взяти участь в ХIХ обласному огляді-конкурсі конкурсі читців ім. Т.Г. Шевченка, який відбудеться в селі Новосілки Києво-Святошинського району 29 березня 2019 року.

Джерело: Сквира.info