Районні ради в Києві мають бути відновленні із наданням їм повноважень – Алла Шлапак

image
3 Червня 2019, 21:51
Поділитися:

«Проблеми в Києві насамперед пов’язані з системою влади, яка була змінена Януковичем. Коли був безсовісно змінений закон про столицю і ліквідовані районні ради, залишивши президентську вертикаль у вигляді адміністрацій».

Таке в ефірі телеканалу «Київ» заявила депутат Київради, член депутатської фракції «Єдність» Алла Шлапак. 

«На призначення голів райадміністрацій Київрада не має жодного впливу. Ліквідація райрад позбавила киян фактично здійснювати ефективний контроль. (Раду обирає громадськість, голову адміністрації призначає Президент – Ред.) Насправді, райадміністрації взагалі столиці не потрібні. Але в закон про столицю необхідно повернути саме районні ради. Звісно питання в кількості депутатів, їх не повинно бути так багато як до 2010 року, але вертикаль саме місцевого самоврядування в Києві має бути відновлена. Це виклик і до Президента, і до Верховної Ради», – вважає Алла Шлапак.  

Водночас міська депутатка наголошує, що позиція не в тому, щоб просто повернути райради, але і надати їм повноваження. «Має відбутися фінансова і бюджетна децентралізація і частину коштів треба віддати на розпорядження райрад. Міський бюджет звісно це все має уособлювати, але бюджети мають бути повернуті в райони», – зазначила Алла Шлапак.

Читайте також: У Києві оздоровлення та відпочинок дітей контролюватиме спеціальний штаб

Читайте також: Підводники розповіли, що приховують водойми столиці

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV