Районам Києва слід повернути бюджетну незалежність – Ігор Мірошниченко

image
3 Червня 2019, 18:32
Поділитися:

«Райони столиці за територією та кількістю мешканців – як деякі обласні центри, тож зрозуміло, що там потрібна своя виконавча влада: районні ради».

Про це в ефірі телеканалу «Київ» розповів депутат Київради, член депутатської фракції «ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко.

На думку депутата Київради, очевидно, що райради мали б обирати за мажоритарною системою, бо «це дійсно ті люди, яких треба знати в обличчя. Це – виконавча влада, яка безпосередньо займається справами району». 

«Стосовно ж розподілу коштів, то ми сьогодні безпосередньо виділяємо кошти на райони, по суті, даючи можливості розпоряджатися цими коштами людям, які формують виконавчу владу через президентську вертикаль. Очевидно ж, що мають бути відновлені районні ради і очевидно, що в районах повинна бути певна бюджетна незалежність, аби ефективно використовувати ці гроші», – наголосив Ігор Мірошниченко.

«Нині ж ми (Київрада) ухвалюємо рішення, виділяємо гроші, схвалюємо або не схвалюємо перейменування вулиць чи організовуємо загальноміські заходи, однак саме «комуналкою» на місцях займаються районні адміністрації, тобто ті, кого призначили «згори», а не обрали люди», – зазначив депутат.

 

Читайте також: У столиці на Діловій прорвало теплотрасу

Читайте також: У Києві запустили мобільний додаток з безплатними екскурсіями-квестами

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV