Ракетний удар по центру Чернігова: понад сорок людей постраждало, є загиблі

image
19 Серпня 2023, 14:02
Поділитися:

19 серпня 2023 г. 14:01

Зранку суботи, 19 серпня, ворог ударив по центру Чернігова. Попередньо, удар було нанесено балістичною ракетою, яка поцілила поблизу драмтеатру. Станом на 13:45 відомо про 6 загиблих, 42 особи постраждали. У театрі пошкоджено дах, виникла пожежа.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні МВС України та інформації пресслужби ГУ ДСНС України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Суботній святковий ранок. Люди йшли з церкви з корзинками посвячених яблук… Станом на 13:00 відомо про 42 постраждалих внаслідок російського удару по Драмтеатру в Чернігові. Загинуло 5 осіб (станом на 13:00, згодом шоста жертва рашистів, дівчинка, померла у лікарні, – КВ). Травмовано 37 людей, серед яких 11 дітей. Усім надається медична допомога”, – повідомили в МВС.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згодом через ракетну атаку по Чернігову померла ще одна дівчинка.

“Дівчинка, яка померла, – це шоста жертва шести років. Патрульна намагалися надавати першу допомогу, наклали турнікет, дуже велика втрата крові була. На жаль, лікарі не змогли її врятувати”, – сказав Ігор Клименко. За його словами, мама дитини у важкому стані, багато людей потребують хірургічного втручання.

Також унаслідок російського ракетного удару зруйновано дах драмтеатру з послідуючою пожежею. Пошкоджено скління вікон 3 Державної пожежно-рятувальної частини міста.

Від ДСНС залучено 56 осіб та 12 одиниць техніки. На місці працює МОГ ГУ та психологи. Залучено 12 бригад швидкої допомоги.

Президент Зеленський прокоментував ракетний обстріл центру Чернігова.

“Ось що таке сусідство з терористичною державою, ось проти чого ми об’єднуємо увесь світ. Російська ракета влучила просто в центр міста, у наш Чернігів. Площа, політехніка, театр”, – написав Президент.

Нагадаємо, у ніч на 19 серпня ворог атакував Україну з північного напрямку ударними БпЛА “Shahed-136/131”. Було випущено 17 ударних дронів з району Курська, 15 ворожих безпілотників було знищено силами ППО.

Читайте: Силами ППО вночі знищено 15 із 17 “шахедів”

Фото: МВС, ГУ ДСНС України

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона