Рада звільнила Резнікова з посади міністра оборони

image
5 Вересня 2023, 14:28
Поділитися:

5 вересня 2023 г. 14:26

Верховна Рада (ВР) підтримала відставку міністра оборони Олексія Резнікова (на фото), який очолював міністерство з листопада 2021 року. На посаду міністра оборони планується призначити голову Фонду державного майна України Рустема Умерова, якого вже сьогодні Рада може звільнити з цієї посади.

Про це KВстало відомо з повідомлення в телеграм-каналі народного депутата Ярослава Железняка (фракція “Голос”).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Парламент підтримав звільнення Олексія Резнікова з посади Міністра оборони України. За- 327 депутатів”, – повідомив Железняк.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначимо, що перед звільненням, Резніков відзвітував про роботу на посаді міністра оборони, зазначивши, що військова допомога партнерів Україні досягла 100 млрд доларів; за півроку зробити запаси 200 тис. бронежилетів, 150 тис. шоломів, а також поставити 1,5 млн зимової форми та 2 млн літньої форми. Крім того, за словами Резнікова, Україна прийняла на озброєння більше 200 зразків західної зброї, а також прийнято в експлуатацію більше 30 моделей українських дронів.

Також як зазначив Железняк, замість Резнікова новим міністром оборони стане Рустем Умеров, якого планується сьогодні звільнити з посади голови ФДМУ. За словами Железняка, призначення Умерова на нову посаду відбудеться завтра.

Нагадаємо, Олексія Резнікова було призначено міністром оборони у листопаді 2021 року замість Андрія Тарана, якого було звільнено з посади міністра “за станом здоров’я”. Резніков до призначення на посаду міністра оборони очолював міністерство з питань тимчасово окупованих територій. Також свого часу Резніков був заступником голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) з питань здійснення самоврядних повноважень.

Читайте: ВР назначила министром обороны Алексея Резникова

4 вересня, Президент України Володимир Зеленський заявив, що цього тижня парламенту буде запропоновано замінити міністра оборони України. Замість Олексія Резнікова очолити міністерство має Рустем Умеров.

Читайте: Зеленський анонсував заміну міністра оборони України

Також 4 вересня міністр оборони Резніков подав до Верховної Ради та президенту України Володимиру Зеленському заяву про свою відставку. Також голова ФДМУ Рустем Умеров подав до Верховної Ради заяву про звільнення.

Читайте: Голова Фонду держмайна України Рустем Умєров подав у відставку

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона