Рада визначила розміри і порядок виплат деяким категоріям військовослужбовців

image
24 Серпня 2023, 15:35
Поділитися:

24 серпня 2023 г. 15:22

У четвер, 24 серпня, Верховна Рада (ВР) України в першому читанні прийняла закон №9638 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських та деяких інших осіб. Згідно документи, деяким військовослужбовцям, крім військовослужбовців строкової військової служби та військової служби за призовом осіб офіцерського складу, встановили розміри і порядок виплати грошової допомоги.

Про це, як передає KВ, повідомив народний депутат України (фракція “Європейська Солідарність”) Олексій Гончаренко.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Закон прийнятий в першому читанні, це означає, що будуть ще внесені правки та відбудеться голосування у другому читанні. Лише після цього він буде ухвалений і відправлений на підпис Президенту”, – наголосив Олексій Гончаренко.

Як розповів нардеп, згідно документу, за особами рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які були взяті в полон чи безвісти зникли, зберігається грошове забезпечення за останнім місцем проходження служби.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Сім’ям цих осіб щомісячно виплачується грошове забезпечення у порядку та розмірах, встановлених Кабміном. Дія не поширюється на тих, хто добровільно здався в полон”, – зазначив Олексій Гончаренко.

Також він зауважив, що у прийнятому законопроєкті уточнюється порядок виплати грошової компенсації військовослужбовцям та поліцейським за невикористані дні відпусток, за невикористані дні відпусток у разі загибелі (смерті) військовослужбовців та поліцейських.

Крім того, за словами нардепа України, було удосконалено порядок виплати одноразової грошової допомоги при звільненні з військової служби.

Читайте: Рада продовжила воєнний стан та мобілізацію в Україні до 18 листопада

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона