Рада призначила Василя Малюка головою СБУ

Рада призначила Василя Малюка головою СБУ
7 Лютого 2023, 11:47
Поділитися:

7 лютого 2023 г. 11:41

Верховна Рада (ВР) затвердила подання Президента України Володимира Зеленського про призначення Василя Малюка (на фото) головою Служби безпеки України (СБУ). Малюк з квітня 2022 року очолював СБУ в статусі виконуючого обов’язки.

Про це KВстало відомо з повідомлення в телеграм-каналі народного депутата Ярослава Железняка (фракція “Голос”).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Рада призначила Малюка В.В. на посаду Голови СБУ. За відповідну постанову №8425 – проголосували 324 депутатів. На голосуванні був присутній Президент України Володимир Зеленський, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Секретар РНБО Олексій Данілов, Генеральний Прокурор Андрій Костін”, – повідомив Железняк.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Железняк повідомив, що в своєму виступі Президент закликав народних депутатів голосувати за Василя Малюка. Відзначив роль у протидії агресії, повернення та звільнення наших героїв.

“Враховуючи такий результат і пройдену перевірку повномасштабною війною вважаю його (Василя Малюка – КВ) призначення цілком виправданим. Ми здійснюємо кадрові зміни у сфері безпеки, щоб посилити оборону”, – сказав Зеленський.

“Я військовий та все життя присвятив захисту країни. Буде очищення служби від зрадників. Особливий акцент – боротьба з колаборантами на всіх рівнях”, – сказав сам Малюк.

Під час питань, Соломія Бобровська запитала про московську церкву, на що Малюк відповів: “СБУ виявляє ворожих агентів в рясі. 52 кримінальних проваджень і 19 підозр, 6 вироків судів. Також є ті, кого ми поміняли: одного ворожого агента в рясі поміняли на 28 наших воїнів”.

Нагадаємо, вчора, 6 лютого, Президент Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду проект постанови, якою пропонується призначити Василя Малюка головою СБУ. Малюк з квітня 2022 року очолює СБУ в статусі виконуючого обов’язки. в липні 2022 року депутати Верховної Ради України підтримали рішення про звільнення Івана Баканова з посади голови СБУ. “За” проголосували 265 депутатів. 18 квітня 2022 року, указом №504/2022 Президент призначив тво голови СБУ першого заступника голови СБУ Василя Малюка.

Читайте: Зеленський усунув Баканова від виконання обов’язків голови СБУ

Фото: телеграм-канал Ярослава Железняка

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона