Рада не розглянула проект постанови про позбавлення керівних посад у парламентських комітетах депутатів з колишньої фракції “ОПЗЖ”

image
12 Січня 2023, 17:38
Поділитися:

12 січня 2023 г. 17:26

У Верховній Раді (ВР) не вдалося зібрати необхідну кількість підписів для внесення на сьогоднішній розгляд ВР проекту постанови про відкликання з керівних посад у парламентських комітетах нардепів, що в Раді входили до фракції “Опозиційної платформи – За життя”. Також не вистачило підписів для внесення на розгляд іншого проекту постанови – про обмеження впливу Російської православної церкви на українське суспільство.

Про цеKВ стало відомо з повідомлення народного депутата Олексія Гончаренка (фракція “Європейська солідарність”) 12 січня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

За словами Гончаренка, не підтримали звернення до спікера парламенту Руслана Стефанчука щодо впливу РПЦ та депутатів від ОПЗЖ представники фракції “Слуга народу” і, власне, екс-”опзжисти”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Звернення підписали – “Європейська Солідарність”, “Батьківщина”, “Голос”, “За майбутнє” та “Довіра”.

“Слуга народу” та ОПЗЖ не підтримали.

Через це – необхідна більшість не була зібрана, тому документ не був направлений до Стефанчука”, – поінформував представник “Європейської солідарності”.

Йдеться про два проекти постанов: проект Постанови №8347 “Про Заяву Верховної Ради України “Про обмеження впливу Російської православної церкви на українське суспільство і забезпечення неухильного додержання чинного законодавства в релігійній сфері” та №8348 “Про відкликання з керівних посад у комітетах Верховної Ради України народних депутатів України, які входили до фракції забороненої судом політичної партії “Опозиційна платформа – За життя”.

Обидва документи були внесені у ВР 11 січня 2023 року. Втім, тексти постанов на офіційному сайті ВР на момент виходу цієї новини відсутній (сказано лише, що “одержано проект” і “передано на розгляд керівництву” Ради).

Читайте: Спікер Ради Стефанчук не хоче позбавляти мандатів парламентарів від “ОПЗЖ”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона