Рада додала півмільярда гривень на добудову Музею Голодомору напередодні 90-х роковин трагедії

image
13 Липня 2023, 18:27
Поділитися:

13 липня 2023 г. 18:27

Верховна Рада (ВР) змінила цьогорічний державний кошторис, щоб віднайти гроші для добудови Музею Голодомору напередодні дев’яностих роковин трагедії Українського народу. Саме ця локація буде головною під час скорботних урочистостей, а згодом, сподіваються в парламентському комітеті гуманітарної політики, стане “must visit” для іноземних гостей.

Про цеKВ стало відомо з повідомлення заступниці голови парламентської фракції “Слуга народу” Євгенії Кравчук (в Раді вона – заступниця комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики) за підсумками пленарного засідання ВР 13 липня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Законопроект №9437 “Про внесення змін до додатка №3 до Закону України “Про Державний бюджет України на 2023 рік” підтримали в цілому 312 народних депутатів (при мінімально необхідних 226 голосах).

Цим проектом закону Міністерству культури та інформаційної політики (міністр – Олександр Ткаченко) в цьогорічному державному бюджеті виділяється на видатки розвитку (за бюджетною програмою “Фонд розвитку закладів загальнодержавного значення, в тому числі їх будівництво”) 573 млн 883,3 тис. гривень.

Як сказано в пояснювальній записці до законопроекту, додаткові гроші потрібні для “забезпечення в установленому порядку завершення до вересня 2023 року реконструкції першої черги та будівництва і введення в експлуатацію другої черги Національного музею Голодомору-геноциду”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Завершення першої черги будівництва цьогоріч передбачає “технологічний ствол з його гідроізоляцією; благоустрій та освітлення території внутрішнього двору; зведення пандусу в парку; внутрішні оздоблювальні роботи в офісній частині будівлі “Свіча пам’яті”; монтаж обладнання відеонагляду та зовнішнього освітлення.

Також будівельники мають повністю звести конструктивну частину будівлі Музею – а для цього потрібно “зведення стін та перегородок в будівлі Музею; оздоблення фасадівбудівлі гранітом; монтаж склопрозорих конструкцій, системи озеленення покрівлі будівлі Музею, магістральних трубопроводів димовидалення та вентиляції в будівлі Музею, зовнішніх інженерних мереж до будівлі Музею; мощення гранітом пішохідного мосту-алеї та тераси; благоустрій території, прилеглої до автостоянки Музею з боку Дніпровського узвозу; звести підпірні стіни ПС-18, ПС-20, ПС-21 та виконати благоустрій території на пагорбі біля пішохідного мосту”.

Євгенія Кравчук принагідно нагадала, що на платформі цього Музею заплановано проведення основних офіційних заходів до 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років.

“Також заспокою скептиків, які хвилюються за державну казну: ініціатива не передбачає загального збільшення видатків державного бюджету на поточний рік. А от її реалізація допоможе досить швидко завершити вже розпочаті будівельні роботи, ввести обʼєкт в експлуатацію та гідно вшанувати пам’ять мільйонів жертв трагедії”, – запостила народна депутатка, яка переконана, що історична памʼять та справедливість – важливі як всередині країни, так і на міжнародному рівні, і що “після відкриття Музей Голодомору стане must visit для усіх іноземних гостей”.

Читайте: Охорону Київського музею голодомору оцінили в 2,9 млн гривень

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона