Питання соціального захисту ветеранів та членів їхніх сімей обговорили на нараді з представниками Бориспільської та Броварської громад

image
7 Листопада 2023, 18:25
Поділитися:

Відбулася виїзна спільна нарада з головами територіальних громад Бориспільського та Броварського районів. Захід провели під головуванням заступника голови КОВА Сергія Білецького. Основне питання, яке обговорили присутні, – реалізація державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни, членів їхніх сімей, родин загиблих Захисників і Захисниць України.

Учасники розглянули питання пілотного проєкту «Помічник ветерана». Головним завданням помічника стане всебічна допомога в межах системи переходу від військової служби до цивільного життя українських захисників та захисниць, які повертатимуться з фронту та служби додому. Зокрема, були обговорені основні напрями, порядок координації і взаємодії суб’єктів надання соціальних послуг та напрацьовані відповідні доручення щодо створення самостійних підрозділів з питань ветеранської політики.

Також була презентована система кейс-менеджменту в наданні соціальної підтримки ветеранам та їхнім родинам. Вона передбачає ефективне визначення проблеми людини, розроблення плану дій для її розв’язання, координацію ресурсів і послуг для досягнення мети, а також відстеження та оцінку результатів.

Крім того, представники Київського обласного центру зайнятості представили урядову програму грантової підтримки «Власна справа». Завдяки ній ветерани та їхні родини зможуть підтримувати існуючий бізнес та створювати новий.

У нараді взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення Ігор Мещан, заступник директора КУ КОР «Київський обласний центр допомоги Захисникам України» Ірина Гук, начальник Бориспільської РВА Руслан Дяченко та начальник Броварської РВА Володимир Майбоженко.

Проведення виїзних нарад керівництвом Київської обласної державної адміністрації заплановано з представниками всіх територіальних громад області. Наразі зустрічі вже відбулися в Бучанському та Фастівському районах.

 

Джерело: Київська обласна військова адміністрація