Питання легалізації трудових відносин – на контролі Київської облдержадміністрації

image
28 Січня 2020, 19:58
Поділитися:

27 січня в Київській обласній державній адміністрації обговорили питання щодо здійснення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення. Нараду з керівниками обласних служб провів перший заступник голови ОДА Олександр Скляров, за участі заступника голови Олега Торкунова.

Відкриваючи нараду Олександр Скляров наголосив, що питання дотримання законодавства про працю, легалізація трудових відносин були і є пріоритетними в роботі Уряду, облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

У ході наради обговорили напрямки роботи та координацію дій з організації виконання доручень Кабінету Міністрів України.

Так, за даними Головних управлінь статистики та Пенсійного фонду України у Київській області чисельність населення Київської області складає:

  • наявне населення – 1 779 704 особи;
  • кількість зайнятого населення – 774 000 осіб;
  • чисельність безробітного населення – 47 200 осіб
  • кількість платників єдиного соціального внеску – 436 190 осіб;
  • кількість пенсіонерів – 554 961 особа.

Наведені показники можуть свідчити про певний обсяг тіньової занятості, яка має місце в економіці. Тому саме на це будуть спрямовані спільні зусилля та заходи щодо подолання тіньової зайнятості.

За підсумками наради Олександр Скляров дав відповідні доручення керівникам обласних служб, спрямовані на посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи та контролю за дотриманням трудового законодавства у частині легалізації трудових відносин.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація