Питання допомоги постраждалим внаслідок пожежі в Соф. Борщагівці на контролі КОДА

image
24 Вересня 2020, 19:16
Поділитися:

Вирішення проблемних питань, пов‘язаних з пожежею, що сталася 23 вересня 2020 року в шестиповерховому будинку с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району, знаходиться на контролі Київської обласної державної адміністрації.

Як зазначав очільник облдержадміністрації Василь Володін: «обласна влада не залишить людей сам на сам з їхньою бідою. Зараз наше головне завдання – це допомога людям, які опинилися в цій складній ситуації».

На 24 вересня була зібрана вся можлива інформація по справі. Громадянам, квартири яких постраждали в наслідок пожежі, запропонували тимчасове відселення, але на цей час господарі квартир від тимчасового житла відмовилися.

В рамах програми «Турбота» райдержадміністрації та селищної ради постраждалі мешканці зможуть отримати матеріальну допомогу в розмірі від 10 тис. грн. В кожному конкретному випадку сума залежатиме від пошкоджень квартир. Таке рішення було прийняте 24.09.2020 на позачерговому засіданні постійної комісії Києво-Святошинської районної державної адміністрації з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Зазначається також, що повне відновлення збитків можливе за рахунок особи в результаті дій/бездіяльності якої виникла пожежа, що буде встановлено після відповідного розслідування правоохоронними органами.

Внаслідок пожежі вогнем знищено покрівлю та мансардний поверх на площі 610 м. кв. Сума коштів, що потрібна для демонтажу, монтажу та закупівлі будівельних матеріалів складає 910 тис. грн. На ремонт площадок та сходових клітин під’їзду та при домової території потрібно ще 120 тис. грн. Крім того, на відновлення пошкоджених мереж водовідведення знадобиться ще від 15 до 20 тис. грн. Наразі через намокання необстеженими є електрокомунікації, тому по ним не має попередніх висновків і розрахунків.

Ремонт буде проведено експлуатуючою організацією разом із забудовником та адміністрацією селища Софіївська Борщагівка.
«Вже складено графік проведення відновлювальних робіт покрівлі та місць загального користування, встановлено контроль за їх проведенням. Будуть вжиті всі потрібні заходи, щоб люди не залишилися без даху над головою, тим більше на порозі осінньо-зимового періоду, та отримали допомогу» – підкреслив голова Київської ОДА Василь Володін.

Повідомляє пресслужба КОДА.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація