Пилипча відсвяткувала День села

image
23 Серпня 2021, 08:47
Поділитися:

Головна  /  Пилипча відсвяткувала День села

|  23. 08. 2021

День села – особливе свято, яке об’єднує всіх, хто його любить. Аби зберегти славні звичаї та традиції, примножити здобутки рідного краю, за доброю традицією, 21 серпня цей день відзначили у ще одній частинці Білоцерківської громади –  самобутньому селі Пилипча.

Розкинулось село на мальовничих  берегах річки Рось, а його історія сягає у сиву давнину – перші згадки про нього датуються XVII століттям.

У Пилипчі є безліч цікавинок, та особливо популярною  є острів Паустовського – великий острів, утвореного греблею,  Глибочанської ГЕС відразу на двох річках – Росі та її притоки Роставиці.

Розпочинаючи урочисту частину, усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого земляка у зоні АТО, навідника-оператора 72-ї окремої механізованої бригади Михайла Щербаня.

Із теплими словами до гостей свята звернувся міський голова Геннадій Дикий. Він щиро подякував тим людям, які беруть активну участь у розбудові Пилипчі та побажав селу подальшого розквіту та розвитку у складі нової Білоцерківської громади, зауваживши, що такі що такі теплі зустрічі дарують силу та наснагу працювати і дають надію на краще майбутнє.

Також, користуючись нагодою, міський голова запросив жителів села на святковий концерт до Дня Прапора та 30-річчя Незалежності України, який відбудеться у Білій Церкві.

У ході урочистостей, очільник громади привітав новонароджених та довгожителів, ювілярів подружнього життя та молоді подружжя, які взяли шлюб у цьому році.

Після привітань присутні мали нагоду подивитися святковий концерт у виконанні творчих колективів «Пилипчаночка», «Зорепад», «Горлиця», «Чиста Криниця», «Калинонька», Білоцерківської школи мистецтв №6, дуетів Руслана Блищика та Олександра Тищенко, Надії Денисюк та Катерини Фесенко,  та артистів Світлани Бухарішвілі і Віталіни Блищик.

Передати словами, емоції які вирували на святі – просто неможливо. Адже, все було організовано на вищому рівні. Аніматори, атракціони та море інших забав подарували незабутні емоції майбутньому  громади – нашим діткам.

Село живе допоки пісня лине – після насиченої програми усі присутні досхочу могли повеселитися на дискотеці.

Свято вдалося!

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт