Публічний договір на вивезення сміття

image
1 Серпня 2019, 21:41
Поділитися:

Депутат Олег Верес вніс з голосу до порядку денного сесії міськради питання «Про скасування рішення виконавчого комітету Бориспільської міської ради від 24 червня 2019 року «Про встановлення тарифів на вивезення твердих побутових відходів». Впровадження публічного договору опинилося під загрозою.

У залі розгорілася дискусія, не менш палка, ніж була під час розгляду питання на виконкомі. Відомо, що підходи до оплати вивезення твердих побутових відходів у Борисполі змінилися. Раніше мешканці багатоповерхівок платили залежно від площі квартири, а у приватному секторі — із садиби, а тепер прийняли тариф із розрахунку на фізичну особу:

21 грн 60 коп. із однієї особи за послугу в місяць для мешканців приватного сектору;
21 грн 78 коп. із особи для мешканців багатоповерхівок.

Виникло питання: як рахувати, скільки осіб проживає у оселі, щоб не довелося батьками платити за дорослих дітей, які прописані у них, а проживають окремо. Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук запевнив, що це не субсидія, яка передбачає жорсткі обмеження. «Якщо в оселі проживає дві особи, а прописано шість, то є депутат округу, який може скласти акт, засвідчити цю ситуацію, і плату нараховуватимуть на двох людей. Думку депутата округу враховуватимуть», — пояснив голова.

Наголошувалося, що публічний договір дає змогу комунальникам працювати із неплатниками у площині адміністративних стягнень та судових позовів.

На сесії було виділено КП «ВУКГ» 199 тис. грн на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ у місті, бо там позбуваються непотребу неплатники за вивезення сміття.

«Публічний договір запускає механізми, які змусять усіх платити за вивезення твердих побутових відходів», — говорили прихильники чистоти міських територій.

Депутати не підтримали питання про відміну нових тарифів на сміття, більшість навіть не голосували. Тож публічний договір скоро запрацює.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама