Психологи інклюзивно-ресурсних центрів Київщини пройдуть курс «Кризова психологічна допомога»

image
4 Серпня 2022, 12:31
Поділитися:

3 серпня в Київській області розпочалось онлайн-навчання 62 психологів інклюзивно-ресурсних центрів. Для них організовано освітній курс за спеціалізацією «Кризова психологічна допомога». Навчальний курс ініційовано в рамках стратегічної програми психологічної реабілітації та допомоги дітям, що постраждали від російської агресії — Mental Health.

Реалізація проекту на Київщині стала можливою завдяки Міжнародному благодійному фонду Parimatch Foundation, Ізраїльській коаліції травми та Київській обласній військовій адміністрації.

Мета проекту — ознайомити українських психологів з дієвими техніками кризової допомоги, що необхідні при роботі з постраждалими від війни. Матеріали курсу розроблені ізраїльськими експертами та містять психологічні й емоційні протоколи надання першої допомоги. Ці протоколи, включно з прийомами самодопомоги, оцінки, роботи з гострими реакціями та травмами, використовуються в Ізраїлі, США та Великій Британії.

«Вкрай важливо, аби фахівці оволоділи необхідними знаннями та вміннями, що підтримуватимуть ментальне здоров’я дітей та їхніх батьків, а також допоможуть адаптуватися до стану війни: вчитися, творити, мріяти і просто повноцінно жити. Усі ми розуміємо, що саме від наших дітей залежить, яким буде майбутнє України. Тому маємо зробити все належне для їх розвитку та здоров’я», — підкреслила заступниця голови Київської обласної військової адміністрації Жанна Осипенко.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація