Приймаються роботи на участь у всеукраїнському літературному конкурсі імені Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг!»

image
21 Березня 2024, 13:40
Поділитися:

 

Приймаються роботи на участь у всеукраїнському літературному конкурсі імені Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг!»

Всеукраїнський літературний конкурс «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг!» (далі – Конкурс) заснований Жіночим товариством імені Ольги Басараб та Олени Теліги, Організацією українських націоналістів за підтримки Державного комітету телебачення і радіомовлення України. Конкурс щорічний і проводиться вшосте.

Основними завданнями Конкурсу є утвердження в свідомості та почуттях громадян патріотичних цінностей, переконань і поваги до України, її історії та Незалежності.

Метою Конкурсу є утвердження історичної пам’яті українського народу, його національної свідомості, формування та поширення духовних цінностей і пріоритетів – патріотизму, відданості справі державотворення, вшанування учасників українських національно-визвольних змагань нашого народу ХХ – ХХІ століть, в тому числі героїв московсько-української війни, розв’язаної росією у 2014 році.

До участі у Конкурсі запрошуються особи, яким виповнилося 15 років. Конкурс проводиться на безоплатній основі.

Конкурс поводиться у номінації: Художні твори про події та учасників національно-визвольного руху в Україні ХХ – ХХІ століть та волонтерів, добровольців, військовослужбовців, капеланів, медпрацівників, журналістів, які брали або беруть участь у московсько-українській війні, розв’язаній росією у 2014 році. 2.3.

Прийом конкурсних робіт триває з 1 березня до 1липня. Конкурсні роботи надсилаються за адресою:[email protected] з приміткою «Конкурс, оргкомітет».

До конкурсної роботи додається окремий файл з інформацією про автора за такою формою:

• назва конкурсної роботи;

• ПІБ та фото автора у форматі PDF;

• вік автора, навчальний заклад або місце роботи, фах;

• електронна пошта і номер мобільного телефону конкурсанта;

• поштова адреса для пересилки відзнак Конкурсу, якщо конкурсант посів призове місце.

Починаючи з 1 вересня до 13 грудня, журі Конкурсу розглядає конкурсні роботи та шляхом прямого відкритого голосування визначає кращі з них. Номінація має 1е, 2-е, 3-є місця. Журі Конкурсу також може встановити до трьох заохочувальних відзнак для конкурсантів, які не стали переможцями, але їхні конкурсні роботи привернули увагу і здобули схвальну оцінку журі.

Переможці Конкурсу отримують звання лауреата та нагороджуються грамотами. Кращі конкурсні роботи увійдуть до збірника Конкурсу-2024.

Положення про конкурс

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів