«Привид» церкви УПЦ МП у селі Требухів: що кажуть факти | Трибуна

image
24 Серпня 2023, 21:09
Поділитися:

У липні до «Трибуни» звернулись стурбовані мешканці села Требухів: за чутками, на околиці села почали зводити церкву УПЦ МП. За результатами журналістського розслідування, справді знайшли зелений паркан посеред соняшникового поля, за яким уже облаштували тимчасову будівлю, залили фундамент і обладнали септик. За роботою на ділянці помітили і священнослужителя УПЦ МП Михайла Павлюка, який запевнив, що всі дозвільні документи на будівництво є.

За поясненнями ми звернулись до сільського старости Андрія Цахла та інших уповноважених осіб. Подробиці можна дізнатись ТУТ.

Нещодавно журналістам «Трибуни» стало відомо, що на місце будівництва виїздила комісія, створена на виконання розпорядження міського голови задля перевірки фактів, викладених у листі старости Требухівського старостинського округу Андрія Цахла щодо будівництва по вул. Броварська села Требухів.

Обстеження проводилось у присутності Михайла Павлюка, який виявився представником власника за довіреністю. Під час комісійного обстеження Павлюк надав довіреність і договір купівлі-продажу земельної ділянки від 17.05.2023 та витяг із Державного реєстру речових прав. Проте повідомив, що дозвільних документів на будівництво немає.

Михайло Павлюк, священник упц (мп) села Требухів

Відтак земельна ділянка, яка належить третій особі, має цільове призначення «для індивідуального садівництва», проте на ній відбувається будівництво.

ТребухівЗараз ділянка виглядає такПід час обстеження об’єкту  встановлено:
без документу, що надає право на виконання будівельних робіт, залито фундамент. Зазначені дії порушують вимоги ст. 34 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», п. 5 Порядку виконання підготовчих та будівельних робіт;
 облаштовано свердловину на відстані 3,9 м до фундаменту, що також порушує ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій».
Усі порушення комісія зафіксувала

Враховуючи зазначені факти, комісія рекомендувала повідомити власника земельної ділянки про виявлення порушень та про доцільність зупинення будівельних робіт до отримання дозволів на їх початок.

Начальник управління інспекції та контролю Богдан Мельниченко зазначив, що початок будівництва на ділянці з невідповідним цільовим призначенням уже є порушенням законодавства, а без дозвільних документів і паспорта будівництва провести будь-які комунікації до об’єкту неможливо. Проте, якщо власник ділянки впорядкує необхідні дозволи, будівництво житлового будинку (саме так запевняв Павлюк) може бути продовжено.

За словами Мельниченка, роботи на ділянці наразі призупинено. Дозвільних документів протягом минулого місяця управління не отримувало, тож відповідні органи продовжують спостерігати за зазначеною ділянкою.

Читайте також:

Громада Требухова переймається через імовірне будівництво нової церкви УПЦ МП на території села. Що відомо?

Ремонт доріг села Требухів: чи можливо під час воєнного стану?

Водогін у Требухові: поки грім не гряне, депутати не перехрестяться?

У Требухові люди помирають, так і не дочекавшись можливості розпочати будівництво на своїй землі

Джерело: Трибуна – Бровари