Привітання голови КОДА з Днем українського добровольця

image
14 Березня 2019, 20:22
Поділитися:

Сьогодні Україна відзначає День українського добровольця. Це день відважних воїнів, тих, хто за покликом серця взяв до рук зброю та першим став на захист України. Завдяки добровольчим формуванням наша країна вистояла перед натиском ворога в 2014-му. Тоді ніхто ще не думав про війну, але вона постукалась до нас ворожими снарядами.

Прості вчителі, інженери та програмісти в одну мить вимушено перетворились на піхотинців, артилеристів, розвідників та парамедиків. Студенти, селяни, підприємці, пенсіонери – об’єднались у єдину волонтерську родину задля підтримки та допомоги добровольчому руху.

Вже сьогодні ми розуміємо, яка надзвичайно складна задача стояла перед бійцями добробатів. Не маючи досвіду, навичок та елементарної амуніції, хлопці та дівчата вирушали на свої перші ротації. Незважаючи на складні умови та шалений натиск ворога, вони, всупереч обставинам та долі, виконували свій обов’язок. Мужній подвиг перших добровольців дав час оговтатись та зібратись із силами українській армії. На жаль, саме в той період Україна понесла свої найперші та найболючіші втрати.

Відвага добровольців деморалізувала російського агресора і надихнула кожного українця на подальшу боротьбу. Саме тому ми пам’ятаємо про кожного з них: ветеранів, військових, які досі несуть службу, і тих, хто поклав своє життя за Волю України. Подвиг добровольців – неоціненний.

Низько вклоняюсь перед кожним з Вас.

Слава Героям!

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація