Притулок для собак у Переяславі на Київщині добудують за допомогою благодійного фонду

image
13 Червня 2022, 11:29
Поділитися:

13 червня 2022 г. 11:21

Собачий притулок на території колишньої ферми в Переяславі продовжать будувати. Роботи відновились з початку війни, благодійний фонд “Щаслива лапа” профінансував зведення нових вольєрів.

Про це KВ стало відомо з повідомлення Переяслав City.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Собачий притулок у Переяславі розташований на території колишньої ферми. Її власники подарували один з корівників під притулок. Загалом, на території ферми волонтерам ГО “У добрі руки” вдалось побудувати 16 вольєрів, у котрих проживає 94 тварини.

Вольєри наразі переповнені, адже в них перебуває вдвічі більше тварин, ніж має бути.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“За нормами, на одну тварину має виділятися 8 квадратних метрів, натомість в наших вольєрах немає й 30 см”, – розповіла голова ГО “У добрі руки” Тетяна Чеботарь.

Міська влада торік виділила 200 тисяч гривень на будівні матеріали, участь в роботах безкоштовно брали працівники ДСНС. Проте, через початок війни притулок залишився недобудованим.

Вже у квітні до притулку звернулися представники фонду “Щаслива лапа” із пропозицією профінансувати подальші будівельні роботи.

“Заключили з фондом договір, згідно якого отримали 97 тисяч гривень. Вже з понеділка ми відновимо будівництво, на завершення у нас є 30 діб, за відведений час плануємо побудувати десять вольєрів”, – зазначає Тетяна Чеботарь.

У притулку також показали кількох тварин, які шукають собі господарів.

– Пальма – симпатична дівчинка вагою 24 кг, вік – близько півтора року. Простерилізована. Має незвичайний окрас, ніби одягнена у бронежилет, безсумнівно стане надійною захисницею!

Хлопчику Чаку близько 8 місяців, у дорослому віці важитиме кілограмів зо 20. Веселий, непосидючий, грайливий, активний. Має рудувату шерсть та унікальні очі різних кольорів – блакитне й коричневе.

Дівчинка Леді ніжна й лагідна, тому її так і развали. Вік – 7–8 місяців. Невеличка й тендітна, важить 4 кілограми. Цього тижня простерилізуємо. Віддаємо тільки на “подушки”, не на ланцюг, – усміхається Тетяна.

Звернутися до притулку можна за телефонами (095)595-26-67, (063)999-00-73.

Нагадаємо, що на території КПІ облаштували притулок для тварин, яких врятували з тимчасово окупованих територій Київщини.

Читайте: На території КПІ в Києві облаштували притулок для врятованих тварин (відео)

Фото: Переяслав city

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона