«Пристебнись – збережи життя»: Нацполіція запрошує усіх долучитися до флешмобу

image
22 Березня 2019, 12:27
Поділитися:

 Броварський відділ поліції спільно з Національною поліцією України запрошують усіх долучитися до флешмобу «Пристебнись – збережи життя».

 «Пристібатися – це проста звичка, що здатна врятувати ваше життя. Не важливо, водій ви чи пасажир – безпека на дорозі стосується кожного», – нагадують правохоронці та просять під час поїздки пристібнутися самому і нагадати про це іншим.

Рік тому в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун прокоментувала статистику  смертності в результаті дорожньо-транспортних пригод. Тоді однією з причин загибелі людей  вона назвала  «заглушки» на ремені безпеки, які використовують водії для того, «щоб «докучливий» автомобіль не набридав сигналом із нагадуванням пристебнутися».
Супрун назвала ДТП глобальною проблемою в усьому світі, «адже кожні 1,22 хвилини гине людина в аваріях на дорогах». На початку минулого року лише за останні 3 місяці в Україні кожен день вмирало 6 чоловік. «Але гірше, що ці смерті – зазвичай молоді люди», – зазначила  Уляна Супрун.

Як повідомила в.о. міністра охорони здоров’я, факти говорять про те, що використання ременів безпеки знижує ризик смерті пасажирів на передньому сидінні на 40-50%, на задньому сидінні – на 25-75%. Разом із тим, за її словами, люди «продовжують ігнорувати ремені безпеки, ставити на них  «заглушки». «Обурює, коли від безвідповідального ставлення дорослих гинуть діти, які беруть приклад зі старших по відношенню до безпеки», –  прокоментувала сумну статистику  Уляна Супрун.

У свою чергу командир батальйону Патрульній поліції України Євген Зборовський в своєму акаунті Facebook ще раніше акцентував увагу на тому, що не пристебнута на задньому сидінні людина може бути смертельно небезпечною для пасажирів, які сидять спереду.

За даними ДП «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту Міністерства охорони здоров’я України», у лютому 2019 р. в Київській області сталося 821 ДТП, у яких 18 осіб загинуло та 128 – травмовано.

Фото – з Інтернету

Джерело: Трибуна Бровари