Природно-заповідний фонд Київщини поповнився ще однією територією

image
25 Листопада 2021, 11:10
Поділитися:

24 листопада на черговому засіданні сесії Київської обласної ради депутати підтримали подання Київської обласної державної адміністрації та прийняли рішення щодо створення ботанічної пам’ятки природи місцевого значення «Ліс біля села Крячки».

«Створення територій та об’єктів природно-заповідного фонду – це шлях до збереження національного багатства України, унікальних куточків Київщини. Підтримка екологічного балансу є важливим завданням у роботі Київської облдержадміністрації. Зазначений лісовий масив має велике естетичне та рекреаційне значення, та обумовлене поширенням ареалів рідкісних та занесених до Червоної книги України рослин і тварин», – зазначив голова Київської облдержадміністрації Василь Володін.

Новостворена територія площею 8,7612 га розташована в Обухівському районі біля села Крячки, на землях ДП «Київське лісове господарство».

Київська ОДА дякує за співпрацю ДП «Київське лісове господарство», на землях якого було створено пам’ятку природи та директору Київського еколого-культурного центру Володимиру Борейку, який провів дослідження даної територію та підготував наукове обґрунтування.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація