Придбав фуру для бізнесу під виглядом гуманітарної допомоги для ЗСУ: на Київщині підозрюється директор ТОВ

image
24 Листопада 2023, 14:53
Поділитися:

На Київщині підозрюють директора ТОВ, який придбав через волонтерський центр фуру для свого товариства під виглядом гуманітарної допомоги для ЗСУ.

Про це повідомляє інформаційне агентство “MKV” з посиланням на повідомлення Прокуратури Київської області.

Розслідуванням встановлено, що у червні 2023 року аби уникнути оподаткування при ввезені  на територію України транспортного засобу, підозрюваний вступив в злочинну змову з керівником волонтерського центру благодійної організації.

На виконання домовленостей «благодійник» забезпечив ввезення на територію України фури вартістю 23 тис. євро під виглядом гуманітарної допомоги для ЗСУ. Після чого він зареєстрував транспортний засіб та передав його директору підприємства, який використовував фуру в діяльності очолюваного товариства.

Внаслідок таких дій підозрюваного до бюджету не сплачено понад 679 тис. грн податків.

Наразі прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості стосовно директора товариства за фактом надання завідомо неправдивої інформації органам державної влади з метою одержання пільг щодо податків (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 222 КК України).

Досудове розслідування здійснювалося детективами Територіального управління БЕБ в Київській області.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що до суду прокуратурою скеровано обвинувальний акт стосовно організатора та двох учасників злочинної групи на Київщині за фактами придбання, зберігання та збуту незаконно виготовленого пального.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!



Джерело