Причина неякісного надання послуг – втручання мешканців у внутрішньобудинкові системи, – КП «Броваритепловодоенергія»

image
1 Березня 2019, 20:11
Поділитися:

Причиною неякісного надання послуг у КП «Броваритепловодоенергія» називають самовільне втручання мешканців багатоповерхівок у внутрішньобудинкові системи, від чого потерпають інші мешканці квартир.

За даними КП «Броваритепловодоенергія», в 2018 році збільшилась кількість звернень громадян щодо неякісного надання послуг підприємством. У КП повідомляють, що аналіз причин недоліків свідчить: у 90% випадків причиною вказаних проблем є самовільне втручання мешканців багатоповерхівок у внутрішньобудинкові системи опалення: гарячого, холодного водопостачання та каналізації.
При проектуванні житлових будинків, відповідно до вимог державних будівельних норм із влаштування систем опалення, усі внутрішні розподільчі мережі пов’язані між собою гідравлічними і теплотехнічними розрахунками, направленими на забезпечення сталої роботи системи опалення будинку в усіх житлових приміщеннях та місцях загального користування. Протягом опалювального сезону працівники КП «Броваритепловодоенергія» виявили значну кількість самовільних втручань у ці системи. Найбільш розповсюджені серед них, це:

встановлення додаткових секцій радіаторів;
підключення в систему опалення додаткових опалювальних приладів, також і на балконах та лоджіях;
заміна труб на стояках на труби з меншим діаметром;
обладнання систем «Тепла підлога» із підключенням її до систем опалення або гарячого водопостачання.

Тож будь-яке самовільне втручання в системи опалення мешканцями окремих квартир, змінює режим роботи всієї системи. Як наслідок – холодні прилади опалення в окремих квартирах чи кімнатах та порушення права інших мешканців.

Наразі юридичним відділом КП «Броваритепловодоенергія» підготовлено позовні заяви до суду про притягнення до відповідальності винних осіб та відшкодування збитків у судовому порядку.

Тож, щоб уникнути адміністративної або кримінальної відповідальності, спеціалісти КП «Броваритепловодоенергія» просять броварчан при проведенні ремонтних робіт на системах теплопостачання, гарячої та питної води, каналізації, всі заплановані дії  узгоджувати з ними.

Джерело: Трибуна Бровари