Провокація рашистів: окупанти обстріляли білоруський населений пункт Копані з території України

image
11 Березня 2022, 17:26
Поділитися:

Ворог атакував білоруську територію на кордоні з Україною.

Про це терміново повідомило командування повітряних сил ЗСУ.

“Сьогодні о 14.30 від ДПС надійшла інформація, що російські літаки вилетіли з аеродрому ДУБРОВИЦЯ (Білорусь), зайшли на територію України, розвернулись над нашими н. п. ГОРОДИЧІ та ТУМЕНІ, після чого нанесли вогневе ураження по населеному пункту КОПАНІ (Білорусь). Зараз 9 прикордонний загін спостерігає зайняття цього населеного пункту ворогом! Це ПРОВОКАЦІЯ! Мета – втягнути Збройні Сили Республіки Білорусь у війну з Україною!” – сказано в повідомленні.

Заліт 2 літаків фіксували прикордонні наряди, на ділянці відділу «Дубровиця», що на Рівненщині.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до білоруського народу з попережденням, що командування російських окупаційних військ готує серію кривавих провокацій.

Для маскування злочину Росія має намір здійснити атаку з повітряного простору України. Мета провокації – змусити чинне керівництво Білорусі до війни проти України. Москва намагається пов’язати вас кров’ю. Гарантую, що українська армія не планувала, не планує і не плануватиме жодних агресивних дій проти Білорусі, – сказав Резніков.

Згодом в повітряних силах ЗСУ додали, що росіяни обстріляли також населені пункти Бухличі та Верхній Теребежів в Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua