Проведення релігійних свят на Київщині обмежать через коронавірус

image
17 Серпня 2020, 21:04
Поділитися:

17 августа 2020 г. 19:07

Київська обласна влада звернулася до представників духовенства регіону з закликом обмежити проведення релігійних заходів через погіршення епідеміологічного стану.

Про це KV стало відомо з повідомлення прес-служби Київської облдержадміністрації (КОДА).

В он-лайн зустрічі, яку організувала КОДА з представниками релігійних організацій Київщини, взяли участьпредставникиУкраїнської православної церкви; Української православної церкви (Православна Церква України); Римсько-католицької церкви, Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів; Української Церкви християн віри євангельської.

в Телеграм

Епідеміологічна ситуація щодня ускладнюється, тож обласна влада закликає всіх вірян дотримуватися введених обмежень, не наражати на небезпеку себе, своїх близьких та всіх оточуючих членів громади.

“Зараз потрібно жорстко дотримуватися всіх зазначених правил, щоб ситуація на Київщині не погіршилася. Маємо гарний приклад: в квітні всі мешканці Київщини свідомо поставилися до введених правил карантину, в тому числі це стосувалося обмеження відвідування церков та храмів, кладовищ, тощо. Тоді нам вдалося втримати розповсюдження хвороби, ми втратили мінімальну кількість людей і отримати порівняно невелику кількість хворих на коронавірус. Але небезпека все ще поруч. Не маємо права розслаблятися. Відповідальне ставлення до свого здоров‘я, утримання від відвідування храмів, відмова від поїздок в інші регіони, дотримання санітарних вимог є запобіжником від переходу до більш жорстких обмежень”, – підкреслив Василь Володін.

В.о. начальника управління культури, національностей та релігій КОДА Сергій Васильонок акцентував увагу, що на території Київської області забороняється проведення масових релігійних заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території. Саме організатор заходу є відповідальним за дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра у разі проведення заходу із розміщенням учасників стоячі.

У серпні 2020 року традиційно православні Християні відзначають три спаси – медовий, яблуневий та хлібний (горіховий). Також цього місяця відзначатимуть такі великі свята, як Преображення Господнє (19.08 – другий спас), Успіння Пресвятої Богородиці (28.08).

В КОДА звернулись до представників релігійних організацій та вірян Київщини з проханням дотримуватися вимог законодавства і максимально обмежити проведення масових заходів.

Читайте:Заклади освіти готуються до початку навчального року в умовах карантину

Фото: прес-служба КОДА

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона