Проведені моніторингові лабораторні дослідження води р. Унава та ставка с. М. Снітинка

image
27 Липня 2021, 10:08
Поділитися:

Фастівським міжрайонним відділом лабораторних досліджень в липні  проведені моніторингові лабораторні дослідження води р. Унава в межах місць масового відпочинку населення за адресою м. Фастів,   вул. Б.Хмельницького (рекреаційні зони №1 та №2) та ставка (колишній кар’єр)    с. М. Снітинка.

Результати лабораторних досліджень по рекреаційній зоні №1 р. Унава:

– За результатами санітарно- мікробіологічного дослідження вода не відповідає вимогам для рекреаційного використання, індекс лактозопозитивних мікроорганізмів перевищений в 47,6 рази; також не відповідає нормативним вимогам по санітарно-гігієнічним показникам: показник БСК-20 (біохімічне споживання кисню) перевищений в 2,5 рази.

Результати лабораторних досліджень по рекреаційній зоні №2 р. Унава:                                                                                                                       – За результатами санітарно- мікробіологічного дослідження вода не відповідає вимогам для рекреаційного використання – індекс лактозопозитивних мікроорганізмів перевищує нормований рівень в 47,6 рази, також  по санітарно-гігієнічним показникам: БСК-20 (біохімічне споживання кисню) перевищений в 2,3 рази.

Результати лабораторних досліджень по ставку с. М. Снітинка:

– За результатами санітарно- мікробіологічного дослідження вода не відповідає вимогам для рекреаційного використання – індекс лактозопозитивних мікроорганізмів перевищує нормований рівень в 4,6 рази,  по санітарно-гігієнічним показникам вода відповідає нормативним вимогам.

Вміст в усіх зразках води токсичних елементів: аміаку, нітратів, нітритів,  не перевищує нормованих рівнів.

Перевищення нормованого рівня  санітарно-гігієнічного показника БСК- 20 в зразках води рекреаційних зон №1 та №2, який визначає ефективність біохімічного очищення води водоймищ, свідчить про велику кількість органічних речовин у воді та уповільнення процесів її природного біохімічного очищення.

Враховуючи  те , що мікробіологічні показники в досліджених зразках води р. Унава та ставка с. М. Снітинка не відповідають вимогам стандарту, не рекомендується використовувати ці рекреаційні зони для купання населення.

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів