Проти наркотиків: 26 червня у Броварах відбудеться концерт «Переможемо разом»

image
24 Червня 2019, 12:12
Поділитися:

У Броварах до Дня боротьби проти наркоманії, наркозлочинності та наркокорупції відбудеться концерт у рамках «Україна без наркотиків».

26 червня – Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиків та їх незаконним обігом. Цей день відзначають із грудня 1987 року. Тоді Генасамблея ООН затвердила рішення про заснування свята як символу єдності країн у досягненні мети щодо створення суспільства, вільного від зловживання наркотиків.

Як зазначено в повідомленні, 26 червня о 17:00 у броварському парку «Перемога» на сцені «Мушля» відбудеться концерт «Переможемо разом». Броварчан та гостей міста очікує програма, у якій візьмуть участь:

Антон Копитін, переможець телевізійного проекту «Голос країни»;
степ-шоу-балет «Нарнія», чемпіон світу та Європи з ірландського степу;
дискотека від DJ Steve Klauning;
театральні, танцювальні та вокальні колективи.

Також усіх охочих очікують конкурси та різноманітні ігри. Вхід вільний.

Історія боротьби з наркотиками в світі нараховує близько ста років. У лютому 1909 року відбулося засідання Шанхайської опіумної комісії у складі 13 країн. Міжнародне співтовариство намагалося знайти методи обмеження ввезення наркотичних засобів із азіатських країн. Але навіть через століття людство далеко від вирішення цієї глобальної проблеми.

В Україні наркоманія охоплює близько півмільйона людей, про що свідчить офіційна статистика. П’ята частина усіх наркозалежних – це школярі, більше 50% – молодь до 30 років. Кілька років тому до чверті українських школярів віком 13-16 років уживали наркотики хоча б один раз. Сьогодні наркотики пробують уже й 10-річні діти.

Джерело: Трибуна Бровари