Протягом року Департамент транспортної інфраструктури КМДА планує облаштувати наземні дублюючі пішохідні переходи (адреси)

image
9 Серпня 2023, 16:17
Поділитися:

9 серпня 2023 г. 15:26

Департамент транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) запланував протягом 2023–2024 років спроєктувати та побудувати світлофорні об’єкти, які передбачають дублювання підземних переходів наземними.

Про це KВстало відомо з відповіді Київського міського голови Віталія Кличка на петицію №12291 щодо звільнення Руслана Кандибора з посади директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА від 19 червня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Міський голова Києва зазначив, що протягом 2023-2024 років спроєктувати та побудувати заплановано до 40 світлофорних об’єктів.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зокрема, у поточному році це планується виконати за 9 адресами за рахунок реконструкції автомобільних світлофорів з добудовою пішохідних фаз:

просп. Валерія Лобановського – вул. Деміївська (Голосіївський район);

просп. Валерія Лобановського – вул. Володимира Брожка (Голосіївський район);

вул. Старобориспільська – вул. Миколи Хвильового (Дарницький район);

вул. Костянтинівська – вул. Верхній Вал (Подільський район);

вул. Олександра Довженка – вул. Молдавська (Шевченківський район);

бульв. Тараса Шевченка (ст. м. “Університет”) (Шевченківський район);

вул. Богдана Хмельницького – вул. Євгена Чикаленка (Шевченківський район);

вул. Вадима Гетьмана – вул. Олекси Тихого (Солом’янський район).

“Також опрацьовується можливість здійснення реконструкції наявного світлофорного об’єкта з добудовою пішохідної фази в межах перехрестя вул. Велика Васильківська – вул. Скоропадського”, – зауважив Віталій Кличко.

Нагадаємо, у Києві на вулиці Привокзальній до 31 серпня частково обмежений рух транспорту. Дорожники розпочали поточний ремонт.

На початку вересня 2022 року KВповідомила, що Київська міська рада підтримала проект рішення щодо збільшення кількості наземних переходів з метою забезпечення фізичної безбар’єрності транспортної інфраструктури в Києві. У секторах житлової та громадської забудови переходи планують облаштувати через кожні 500 метрів.

Читайте: У Києві планують збільшити кількість наземних пішохідних переходів

Фото: ТиКиїв

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона