Протягом перших місяців осені у Києві демонтували понад 1,8 тисяч МАФів (фото)

image
9 Листопада 2023, 16:15
Поділитися:

9 листопада 2023 г. 16:06

Із вересня у Києві демонтували майже 1,85 тисяч елементів благоустрою, що розміщувалися на вулицях без дозвільних документів. Найбільше було демонтовано тимчасових споруд сезонної торгівлі, також автолавок, тимчасових споруд та інші елементи, що розміщувалися у столиці незаконно.

Про це KВ дізналася із повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як розповіли у пресслужбі, з початку осені найбільше на вулицях столиці було демонтовано тимчасові споруди сезонної торгівлі – майже 1300 елементів благоустрою.

“Це пов’язано з тим, що під час осіннього періоду збору врожаїв на вулицях столиці з’являється все більше торгівлі “із землі”. “Київблагоустрій” нагадує киянам, що якість товарів на нелегальних ятках ніхто не може гарантувати, тож закликає не купувати продукцію з рук та не наражати себе на небезпеку”, – йдеться у повідомленні КМДА.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У міській держадміністрації Києва додали, що за перші два місяці осені фахівці підприємства “Київблагоустрій” спільно з власниками, які самостійно прибрали свої тимчасові споруди, також демонтували 113 засобів пересувної торгівлі (автолавок), понад 250 тимчасових споруд та інші елементи, що розміщувалися у столиці незаконно.

“Усі демонтовані елементи благоустрою перевозять та зберігають на майданчиках для тимчасового зберігання безхазяйного майна комунального підприємства”, – зазначили у пресслужбі.

Раніше KВ писала, що у столиці продовжується протистояння між власниками тимчасових споруд (ТС, кіоски, МАФи) та місцевою владою. Підприємці, які, серед іншого, розлючені неадекватними витратами бюджетних коштів під час війни, вимагають від керівництва Києва скасувати своє рішення від 30 березня 2022 року. Згідно з ним, у місті почався масовий демонтаж легальних торгових об’єктів в людних місцях та їхнє перенесення в промзони і на околиці. Чисельні звернення до різних інстанцій та акції протесту біля КМДА і ОП поки що не принесли “кіоскерам” бажаного результату, через що вони готують нову серію мітингів. Планується, що акції пройдуть, зокрема, біля Міноборони, а також посольств США та Німеччини. У свою чергу, вищі посадовці КМДА вже навіть не приховують справжніх мотивів своїх дій. Якщо раніше вони говорили, що ТС буцімто можуть наражати киян на небезпеку під час ракетних обстрілів, то нещодавно чиновники прямо підтвердили своє бажання “переділити цей ринок”. Так, вони повідомили підприємцям, що усе це робиться задля того, щоб звільнити вулиці Києва від ТС, впровадити нові правила розміщення таких споруд і продати відповідні місця на аукціонах.

Також, Київський міський голова розпорядився створити Комісію з питань розміщення у столиці тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення. Повноваження новоствореної Комісії широкі, хоча вона формально вважатиметься дорадчим органом. До її складу увійшли чиновники КМДА та депутати з близькими до них представниками громадськості. Очолили новий орган – співголови, заступники Кличка по КМДА Петро Пантелеєв та Валентин Мондриївський. Обидва не користуються пошаною серед малого столичного підприємництва.

Читайте: Питання МАФів у столиці відтепер будуть вирішувати Пантелеєв та Мондрієвський

Фото: КМДА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона