Протасів Яр буде зеленим у Генплані, якщо рішення схвалить Київрада

image
27 Травня 2020, 17:47
Поділитися:

Кілька років поспіль мешканці Солом’янського району відстоюють зелену зону у Протасовому Яру від забудовників.

У 2004-2008 роках, різними рішеннями Київрада передала ділянки під забудову. Щоб виправити ці рішення Київрада має розглянути питання зміни цільового призначення частини земельних ділянок Протасового Яру – знову на зелену зону.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, коментуючи акцію громадських активістів за створення парку у Протасовому Яру.

-Хочу запевнити громаду Протасового Яру: місто робить все для наведення ладу із землею урочища. На найближчу сесію Київради ми винесемо проекти рішень про зміну цільового призначення частини земельних ділянок – знову на зелену зону. Я хотів би, аби депутати нинішнього скликання відповідально поставилися до цього питання і підтримали ці проєкти рішень, – зазначив Віталій Кличко.

У КО «Київгенплан» повідомили, якщо Київрада прийме відповідні рішення, це відобразять у матеріалах проєкту Генплану.

На сьогодні ділянки, за які боряться активісти, мають призначення для будівництва житлових комплексів з об’єктами соціально-культурного та побутового призначення.

У 2002 році землі  були переведені з території зелених насаджень загального користування до території житлової і громадської забудови. Також були внесені зміни до Програми розвитку зеленої зони міста Києва до 2010 року та концепції формування зелених насаджень в центральній частині міста. Таким чином земельну ділянку площею 3,15 га у парку відпочинку Протасів Яр було виключено з переліку озеленених територій загального користування міста Києва.

Отож у 2020 році депутатам нинішньої Київради доречно змінити рішення колег із попередніх скликань, і повернути парку відповідний статус.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ