Просто. Швидко. Прозоро. Нові правила ввезення гуманітарної допомоги

image
30 Серпня 2023, 17:46
Поділитися:

Уряд розглянув проєкт постанови «Деякі питання пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану”. Про це йдеться на сайті Мінсоцполітики.

Міністерство соціальної політики спільно з волонтерами підготувало нові правила ввезення гуманітарної допомоги. Головні новації мають забезпечити прозорість процесу закупівлі, транспортування та адресної доставки гуманітарної допомоги, а волонтери отримають легку і зручну платформу реєстрації та обліку декларацій. Запуск проєкту планується з 15 листопада.
Основні зміни:

Електронний облік та єдина база. Скасовані паперові декларації та робочі групи. Всі дані — в “Єдиній автоматизованій системі”. Сам реєструєш — отримуєш унікальний код — завозиш — роздаєш — звітуєш.
Масштаб. Абсолютно всі ГО, що мають ЄДРПОУ, зможуть самостійно ввозити гуманітарну допомогу.
Підзвітність та прозорість. Волонтери звітують про роздачу гуманітарної допомоги в простій формі: роздав (кг) — лишилось на складі (кг).
Для товарів подвійного призначення (для військових: дрони, зброя, тепловізори, бронежилети, системи зв’язку та ін.) скасували гарантійні листи; звіти по цій групі товарів непублічні.

Джерело: Містоінформ