Прославляли “рускій мір” в Києво-Печерській Лаврі: СБУ відкрила кримінальне провадження

Прославляли “рускій мір” в Києво-Печерській Лаврі: СБУ відкрила кримінальне провадження
15 Листопада 2022, 11:40
Поділитися:

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом інциденту, що стався 12 листопада в одному з храмів Національного заповідника “Києво-Печерська Лавра”.

Нагадаємо, тоді під час богослужіння у храмі звучали тези пропагандистського характеру, що вихваляють “русскій мір”. Відео, оприлюднив священик ПЦУ Михайло Омелян.

Він стверджує, що отримав його від випускника Київської богословської академії, який вчора, у суботу, 12 листопада зайшов з друзями у храм Всіх святих печерських і зняв цей фрагмент.

Наразі усі матеріали скеровані для проведення відповідних експертиз, повідомляють в СБУ.

Раніше очільник СБУ Василь Малюк заявив, що даний інцидент не залишиться без відповідної реакції.

Ті, хто в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала росія проти України, чекає на “пробудження матушкі-русі”, мають розуміти, що це шкодить безпеці та інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів, – заявив керівник СБУ Василь Малюк.

Згодом у Лаврі відреагували на інцидент. Так, за словами намісника лаври митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла, жінки співали після служби, яку вів отець Захарія. Тепер його начебто відсторонили від літургій та звершення молебнів. І обіцяють покарати.

Виклали в інтернет, що ми в Лаврі ніби-то молимося за росію. Це є факт неправдивий. Тому, що за літургією ми молимося до Бога, молимося за нашу державу, за наше військо, за нашого президента і поминаємо тільки нашого предстоятеля блаженнішого митрополита Онуфрія, — розповів намісник лаври.

Також ми розповідали, що у Києві у “Довженко-Центрі” відбулася акція протесту проти реорганізації установи

Підписуйтеся на наш Telegram. Оперативно про найважливіше. Тільки перевірені новини

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua