Просідання стіни столичного дитсадка: підприємця підозрюють у нанесенні пів мільйона гривень збитків на ремонті укриття

image
9 Лютого 2024, 12:00
Поділитися:

9 лютого 2024 г. 11:46

У Києві правоохоронці повідомили про підозру підприємцю, що здійснював технічний нагляд за проведенням ремонту укриття у дитячому садку. Йдеться про дитячий заклад у Шевченківському районі, в якому після ремонтних робіт сталось просідання фасаду будівлі. Збитки територіальній громаді визначено у розмірі близько 430 тис. гривень.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції в Києві.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням, слідство встановило, що “управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської в місті Києві державної адміністрації уклало договір із місцевим підприємцем, щодо технічного нагляду за проведенням капітального ремонту укриття у дитячому садку”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що підприємець мав контролювати проведення капітального ремонту укриття в дитячому садочку. Натомість, чоловік підписав акти приймання виконаних робіт, не впевнившись в їх якості, внаслідок чого сталося просідання фасаду будівлі дошкільного навчального закладу.

Крім того, як встановили правоохоронці, підрядником були внесені недостовірні відомості щодо вартості виконання ремонтних робіт, яка складала понад 600 тис. гривень.

“Насправді їх вартість становить близько 170 тис. гривень. Відтак, територіальній громаді міста Києва нанесено близько 430 тис. гривень збитків”, – йдеться в повідомленні.

Підприємцю повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України – службова недбалість. Також поліцією розпочато окреме кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367, ч. 4 ст. 191 КК України – службова недбалість та привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем. Для встановлення причин деформації будівлі та вартості відновлювального ремонту призначено будівельно-технічну експертизу, за результатами якої буде надано оцінку діями службових осіб Шевченківської держадміністрації та підрядника.

Нагадаємо, у грудні 2023 року в одному з дитячих садочків Шевченківського району столиці сталася аварія – просіла частина стіни будівлі. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом неналежного виконання ремонтних робіт з облаштування та будівництва укриття на території дитсадка та можливого заволодіння бюджетними коштами.

Читайте: У Шевченківському районі в одному з дитсадків просіла частина стіни

Фото: ГУ Нацполіції в Києві

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона