Прокурори не прийшли: суд над Савченко і Рубаном знову перенесли. ФОТО

image
23 Жовтня 2019, 19:08
Поділитися:

Сьогодні в броварському міськрайонному суді вкотре мало відбутися підготовче засідання у справі проти ексдепутатки Верховної Ради України Надії Савченко та керівника ГО «Офіцерський корпус» Володимира Рубана. Однак розгляд знову відклали. Цього разу – через неявку прокурорів, які нібито проходять атестацію у межах реформування Генеральної прокуратури України.

Із квітня цього року судді не можуть обрати міру запобіжного заходу для Надії Савченко та Володимира Рубана. Раніше на заваді були переважно дії чи обставини з боку сторони захисту – адвокати підсудних не з’являлися на засідання. Прокурори же не прийшли вперше.

Читайте також: Суд над Савченко і Рубаном знову перенесли – через неявку всіх захисників

Як зазначила голова суддівської колегії Олена Кічинська, 21 жовтня з Генеральної прокуратури України надійшов лист, згідно з яким прокурори, які «ведуть» цю справу, не можуть прибути на засідання у зв’язку реформуванням у відомстві.

Колегія суддів на чолі з Оленою Кічинською

порожнє місце в сіді, державний захист, прокурори

За столом державного звинувачення – ні душі

Олена Кічинська винесла на розгляд питання про можливість розгляду справи за відсутності сторони обвинувачення. Обидва підсудних і всі четверо їхніх адвокатів зазначили, що підтримують перенесення засідання.

Читайте також: Савченко і Рубана звільнили в залі броварського суду, після чого приміщення «замінували» – ФОТО, ВІДЕО

Водночас сторона захисту зауважила і попросила врахувати Феміду, що дії прокурорів є необ’єктивними. Мовляв, коли Надія Савченко не з’являлася на засідання через участь у парламентських виборах, державне звинувачення наполягало на проведенні засідання.

зала броварського суду, світлиця

Андрій Левковець, захисник Надії Савченко

Надія Савченко

Надія Савченко після засідання

А тепер прокурори самі не прийшли на розгляд справи і просять його перенести. До того ж, на думку сторони захисту, у прокуратури є можливість надати інших своїх представників для участі у справі, навіть якщо частина прокурорів дійсно складає іспити.

Читайте також: Надія Савченко не з’явилась до суду через вибори, засідання перенесли на 27 серпня. ФОТО, ВІДЕО

Порадившись на місці, Олена Кічинська одразу оголосила рішення суду: розгляд перенесено на 10:00 12 грудня. Голова колегії пояснила, що підготовче засідання має відбуватися за участі сторони звинувачення.

Слід зазначити, що в Генеральній прокуратурі України протягом дня не знайшлося можливості прокоментувати «Трибуні-Броварів» відсутність державного звинувачення в засіданні. У пресслужбі порадили журналістам написати інформаційний запит до їхньої установи.

Читайте також: Справу Надії Савченко та Володимира Рубана передали до Броварського суду. Перше слухання відбулося 13 квітня

Фото – Дмитро Карпій

Джерело: Трибуна Бровари