Прокурора Фастівської окружної прокуратури затримано при отриманні хабаря

image
4 Жовтня 2023, 13:49
Поділитися:

4 жовтня 2023 г. 13:45

Прокурори Офісу Генерального прокурора спільно зі співробітниками Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали прокурора Фастівської окружної прокуратури при отриманні хабаря у розмірі 15 тис. доларів. Прокурор вимагав 30 тис. доларів з підприємця за закриття кримінального провадження. Його було затримано при отриманні другої частини хабара.

Про це KВстало відомо з повідомлення пресслужби Офісу генерального прокурора.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Прокурори Офісу Генерального прокурора спільно зі співробітниками ДБР та за оперативного супроводу СБУ на отриманні неправомірної вигоди викрили та затрималипрокурора Фастівської окружної прокуратури Київської області”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що прокурор вимагав та одержав двома траншами від представника суб’єкта господарської діяльності неправомірну вигоду 30 тис. доларів за закриття кримінального провадження.

“3 жовтня 2023 року його було затримано під час одержання 15 тис. доларів. Першу частину хабара йому було передано на попередній зустрічі. Крім того, працівник прокуратури, висунув вимогу передати йому ще 15 тис. доларів за закриття іншого кримінального провадження”, – повідомляють в прокуратурі.

Прокурору готується повідомлення про підозру за фактом прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (4 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі до 12 років.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура за оперативного супроводу Служби безпеки України викрили суддю Броварського міськрайонного суду на хабарі. Неправомірну вигоду суддя бажав отримати за ухвалення рішення про стягнення боргу на користь позивача. Затримали хабарника при передачі йому другої частини коштів.

Читайте: Суддю Броварського міськрайонного суду викрили на хабарі у 4 тисячі доларів

Фото: Офіс генерального прокурора

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона