Прокуратура вимагає повернути державі 10 га земель незаконно вилучених зі складу державного лісового фонду на Бориспільщині

image
12 Лютого 2020, 11:36
Поділитися:

Бориспільською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог земельного та лісового законодавства під час передачі у приватну власність земельної ділянки в адміністративних межах Бориспільського району Київської області.

Установлено, що приватним підприємством оформлено право власності на земельну ділянку загальною площею 10 га для ведення підсобного сільського господарства, розташовану у адміністративних межах Головурівської сільської ради Бориспільського району Київської області.

Разом з тим, відповідно до інформації Державного підприємства «Бориспільське лісове господарство» спірна земельна ділянка повністю накладається на землі, які належать державному підприємству на праві постійного користування на підставі державного акту на право постійного користування та розташована у межах Кийлівського лісництва.

Погодження на вилучення ділянки зі складу державного лісового фонду ДП «Бориспільське лісове господарство» не надавались. Також, підприємство не погоджувало межи такої ділянки, як суміжний землекористувач.

Разом з тим, Київським обласним та по м. Києву управлінням лісового та мисливського господарства та Кабінетом Міністрів України не надавалися погодження на вилучення чи зміну цільового призначення земельної ділянки лісового фонду загальною площею 10 га для її використання в цілях, не пов`язаних з веденням лісового господарства.

Реагуючи на виявлені порушення, місцевою прокуратурою скеровано до суду позовну заяву з метою повернення незаконно відчуженої земельної ділянки до складу державного лісового фонду.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама