Прокуратура врятувала землі природного парку “Голосіївський” від приватизації

image
24 Листопада 2021, 19:51
Поділитися:

24 ноября 2021 г. 19:44

Спеціалізована екологічна прокуратура Київської області захистила 0,15 га землі вартістю 6 млн гривень природно-заповідного фонду Національного природного парку “Голосіївський” від незаконної передачі у приватну власність.

Про це KV стало відомо за повідомленням пресслужби Київської обласної прокуратури.

Київська обласна прокуратура разом зі спеціалізованою екологічною прокуратурою Київської області встановила, що Гостомельська селищна рада передала у приватну власність фізичній особі земельну ділянку особливо цінних земель площею 0,15 га під будівництво житлового будинку. Однак зробила вона це за відсутності дозволу Кабінету Міністрів України на вилучення вказаних земель.

в Телеграм

“Суд підтримав доводи прокурора, скасував незаконне рішення органу місцевого самоврядування та повернув на користь держави земельну ділянку вартістю майже 6 млн гривень, що входить до складу Національного парку “Голосіївський”, – повідомили прокурори.

За висновками суду, “селищна рада порушила вимоги законодавства та не мала права передавати у приватну власність землі природно-заповідного фонду”.

Нагадаємо, екологічна мапа Київській області поповнилась новими територіями природно-заповідного фонду. Так, рішенням депутатів облради було створено 8 нових заповідників та заказників.

Читайте: Столичний заказник “Троєщинські луки” намагаються знищити у суді

Фото: nppg.gov.ua

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона