Прокуратура повідомила про підозру замовника умисного убивства ірпінського забудовника

image
29 Травня 2019, 20:08
Поділитися:

Дата публикации: 29 мая 2019.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, причиною злочину називається спір через земельну ділянку.

Досудовим розслідуванням встановлено, що восени 2018 року, чоловік запропонував двом своїм раніше знайомим вчинити умисне вбивство на замовлення особи. Це вони мали зробити шляхом розбиття передніх бокових вікон автомобіля жертви за допомогою скляних ємкостей з горючою рідиною та підпалити їх, коли потерпілий мав перебувати в салоні автомобіля, а у випадку спроби його втечі добити ножем. За підготовку та виконання вказаного злочину пообіцяв винагороду у виді грошових коштів.

Валерій Пєший, за це фото різні ЗМІ називали його “ікрожером”

Так, у жовтні минулого року близько 22 години поблизу житлового будинку в м. Ірпінь Київської області, зловмисники пошкодили транспортний засіб марки «LAND ROVER», за кермом якого знаходився потерпілий. В подальшому, в ході сутички між ними, підозрювані нанесли потерпілому ножові поранення в область шиї та грудної клітки. Проте потерпілий не загинув, його з численними травмами госпіталізували до міської лікарні. Потерпілим виявився одіозний ірпінський забудовник Валерій Пєший, якого ЗМІ називали “ікрожером” через його відоме фото із відпочинку.

Володимир Абрамов, за словами В’ячеслава Аброськіна саме він був затриманим

Раніше заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін повідомляв про затримання підприємця Володимира Абрамова за підозрою у причетності до замаху на ірпінського забудовника Валерія Пєшего.

Наразі, відносно замовника вказаного злочину матеріали кримінального провадження виділено в окреме провадження. Йому також повідомлено про підозру у скоєнні вищевказаного злочину, передбаченого ч. 3 ст. 15, п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

Містоінформ писав раніше, що 24 вересня 2018 року потенційні жителі Ірпеня, що постраждали від дій забудовників, висловили ультиматум всім забудовникам, які здійснювали свою діяльність на території Ірпеня. Причиною такого звернення стали, у тому числі, і дії забудовника Валерія Пєшего.

Джерело: МИСТОИНФОРМ