Проїзд в автобусах по Борисполю подорожчав

Проїзд в автобусах по Борисполю подорожчав
3 Червня 2024, 21:41
Поділитися:

Рішення «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування міста Борисполя» було прийняте на засіданні виконавчого комітету Бориспільської міської ради 3 червня 2024 року.

У рішенні йдеться, що необхідність кроку зумовлена підвищенням цін на паливно-мастильні матеріали, запасні частини та інші складові тарифу.

Озвучивши питання, секретар Бориспільської міської ради Владислав Байчас зазначив, що є зауваження до діяльності перевізників. Але напередодні була проведена нарада з перевізниками, де вони озвучили свої аргументи. Зокрема, наголошували, що паливо дорожчало кілька разів. Але тарифи місто не підвищувало. У той сами час у Броварах тарифи на перевезення збільшували двічі: спочатку до 12 грн, а потім до 15 грн. Інформацію доповнив начальник головного управління житлово-комунального господарства Бориспільської міської ради В’ячеслав Толкач. Він повідомив, що перевізники протягом трьох років скоротили 14 маршрутів: коли невигідні маршрути вже не виходило компенсовувати за рахунок вигідних, їх скорочували. Або скорочувалася кількість рейсів, які здійснювалися протягом дня.

Також В’ячеслав Толкач наголосив, що проїзд до Нестерівки і Лозівки обійдеться дорожче, ніж загалом по місту. Там депутатом була проведена робота з населенням. Люди готові платити більше, аби тільки відновили маршрути. Людей їздить небагато, але маршрути ці необхідні.

Також він озвучив перспективи введення безготівкового розрахунку у міських автобусах. Повідомив, що вже було дві зустрічі щодо встановлення терміналів. Зверталися із пропозиціями підприємства, які можуть виконати цю роботу. Перевізники запевнили, що як тільки буде підвищено тариф на пасажирські перевезення, вони відразу розпочнуть працювати у цьому напрямку.

Як підсумок, відповідно до прийнятого рішення:
• проїзд одного пасажира на міських автобусних маршрутах загального користування по місту коштуватиме 15,00 грн;
• вартість проїзду до мікрорайонів Нестерівка та Лозівка та у зворотному напрямку встановлено у розмірі 20,00 грн;
• для учнів 1-11 класів встановлено пільговий проїзд у розмірі 10 грн при пред’явленні учнівського квитка без обмежень у навчальний період (з 1 вересня цього року по 1 липня наступного року).

Рішення набирає чинності з дня оприлюднення в друкованих засобах масової інформації.

В’ячеслав Толкач повідомив журналісту, що офіційна публікація прийнятого рішення планується у найближчому номері «Вістей». Тож найімовірніше, зростання вартості проїзду слід очікувати з 7 червня.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама