Проїзд до столиці здорожчав. «Повернулися до «старої» ціни», – перевізники | Трибуна

image
4 Вересня 2020, 19:55
Поділитися:

Від 1 вересня ціна на проїзд до столиці зросла на 1 грн і нині складає 15 грн.

Про здорожчання вказують броварчани, які вже їхали на роботу до столиці за новим тарифом.

Підтверджують цю інформацію і перевізники. Однак запевняють: це лише повернення до «старої» ціни, яка була наприкінці 2018 року. Нагадаємо, більшість броварських маршрутів до Києва підняли вартість проїзду до 15 грн у середині серпня 2018 р. Протягом літа перевізники возили пасажирів за так звану «ціну зі знижкою» – 12 грн. А перед тим вартість плати за проїзд складала 14 грн.

Війни перевізників: «Інватранс» VS «АТП 13209», «Бровариавтопас», «Автопас-К», «Автосоюз», «Союз-Авто» 

У листопаді 2018 р. на перевезення до столиці перевізники намагалися підняти ціну з 15 грн до 16 грн, аргументуючи подорожчання різким підвищенням цін на паливно-мастильні матеріали, ремонт і технічне обслуговування. Натомість на маршрутах №332 та 403-А продовжували возити за ціною 13 грн. Врешті-решт, перевізники знайшли компроміс і зупинилася на 14 грн. За такими розцінками возили до столиці до 1 вересня.

16 грн до Києва: перевізники більшості маршруток підняли вартість проїзду

Причиною повернення до «старої» ціни – 15 грн – перевізники називають «скрутне становище галузі», яке склалося у зв’язку з карантинними обмеженнями. Так, за час карантину пасажиропотік упав на 50%, відтак значно знизилися і фінансові надходження, а в частини перевізників автобуси взято в лізинг, кажуть у ТОВ «Бровари-Автопас».

У ТОВ «Автопас-К», яке обслуговує іншу частину маршруту №402 та міські маршрути №№5 та 9 вказують, що пасажиропотік зменшився на 30% і вони на межі банкрутства. Зменшення пасажирів відбулося за рахунок альтернативного транспорту, яким люди користуватися під час карантину і звикли до нього, тож 10% маршрутками вже не користується.

«Ми поступово обростаємо боргами, – кажуть перевізники. – Якщо Бровари ввійдуть у «червону зону», взагалі не знаємо, що робитимемо, адже зараз перевозимо пасажирів лише за сидячими місцями. За найменше порушення – поліція штрафує щонайменше на 17 тис. грн».

Завтра, 18 березня, припиняють рух маршруток Бровари – Київ

Нагадаємо, що увесь пасажирський транспорт перебував на карантині з 18 березня до 26 травня.

Завтра на Київщині послаблюють карантин і запускають транспорт. ВІДЕО

Згідно з новими правилами адаптивного карантину,«зелена», «жовта» та «помаранчеві» зони передбачають перевезення пасажирів у межах сидячих місць, а «червона» – заборону роботи громадського транспорту. Попри те, що Бровари наразі перебувають у «жовтій» зоні, перевезення пасажирів, зокрема, у межах міста, не завжди відбувається лише за сидячими місцями та за наявності маски.

Перевізники кажуть, що зростання ціни на перевезення до столиці – не останнє. Очікується  подорожчання проїзду і містом. Зауважимо, що ціна на міських маршрутах залишається останні два роки без змін – 5, 50 грн.

Фото – Антон Раков

Читайте також:

1.Броварські перевізники: із 3 лютого до Києва – 14 грн, через два тижні по місту – 5, 50 грн

2.Маршрутки на Київщині сьогодні не поїдуть. А завтра?

3. Маршрутки до Києва і Броварського району мають поїхати 22 травня

4. Казуси виходу з карантину: перельоти запустять раніше, ніж маршрутки на Київ?

5.Маршрутки Київ-Бровари по 12 грн: «сезонні» знижки чи конкуренція з «нелегалами»?

6.Перебування броварських маршруток тепер можна відслідкувати онлайн на мобільному додатку «Дозор»

 

Перегляди публікації: 306

Джерело: Трибуна – Бровари