Проєкт «Реконструкція Київської області та проведення будівельних робіт» реалізують у Києво-Святошинському районі

image
28 Січня 2020, 19:13
Поділитися:

На території Шпитьківської сільської ради Києво-Святошинського району в поточному році почнуть реалізовувати об’єкт реконструкції потужністю 1500 м.куб/добу з добудовою каналізаційних очисних споруд. Проєкт реалізуватимуть у рамках Програми «Питна вода Київщини» на 2017-2020 роки, за рахунок коштів обласного бюджету на умовах співфінансування з місцевого.

У рамках робочої поїздки заступник голови Київської облдержадміністрації Андрій Лісовик відвідав даний об’єкт.

Зазначимо, що через зношеність діючих очисних споруд, що утримуються КП «Добробут» Шпитьківської сільської ради, побутові каналізаційні стоки майже не проходять очистку. У свою чергу це призводить до забруднення водоносних горизонтів та водних об’єктів, що розташовані неподалік.

Даний проєкт передбачає не тільки виправлення цієї ситуації, але й збирання та очищення стоків з найближчих сіл – Горбовичі, Личанка, Лісове та Мрія Києво-Святошинського району.

Загальна вартість реалізації проєкту становить 60,7 млн грн. Його особливістю являється виключення людського фактору з керування технологічним процесом, сучасна система інформаційного забезпечення щодо робочого стану системи, облік, своєчасний контроль за техногенними ситуаціями при потраплянні великих концентрацій забруднень в каналізаційну систему, малі витрати на експлуатацію – 0,2 кВт на 1 м.куб стоків та інші переваги сучасного європейського обладнання та системи очистки адаптованою для розуміння і використання на території України.

За результатами обговорень Андрій Лісовик дав доручення у найкоротші терміни підрахувати економічні переваги проєкту для прилеглих до села Шпитьки населених пунктів.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація