Програму «ВідновиДІМ» презентували для ОСББ Київської області

image
9 Грудня 2022, 19:12
Поділитися:

У Київській області відбувся форум для представників співвласників багатоквартирних будинків. Організував захід Департамент житлово-комунального господарства та енергоефективності Київської ОВА за підтримки Фонду енергоефективності.
У ньому взяли участь 30 голів ОСББ Бучі та Ірпеня. Захід був присвячений відновленню багатоквартирних будинків за допомогою Програми «ВідновиДІМ».
Пілотний етап програми, що стартував зокрема на території Київської області, вже активно діє. Взяти в ньому участь можуть пошкоджені внаслідок війни будинки, в яких створені ОСББ.
Про технічні та юридичні аспекти участі у програмі, а також заходи, що підлягають компенсації, розповів Дмитро Сирих, виконуючий обов’язки технічного директора Фонду.
Відновленню підлягають будинки, що не зазнали конструктивних пошкоджень. Серед заходів, що компенсуються, — заміна або ремонт пошкоджених блоків віконних і балконних дверей, зовнішніх і внутрішніх тамбурних дверей, фасадів і покриття будівлі, обладнання дахових котелень та інженерних мереж.
Під час форуму присутні детально розглянули правила подачі заяв на участь у програмі, типові помилки, що допускаються ОСББ у заявках, і шляхи їх уникнення.
Фонд енергоефективності вже отримав 34 заявки з трьох областей на участь у програмі «ВідновиДІМ». Сума грантів за цими заявками — понад 74 мільйони гривень. Грант надається двома траншами та 100% відшкодовує вартість робіт і матеріалів.
Уся необхідна інформація про Програму «ВідновиДІМ» тут. 

Джерело: Київська обласна військова адміністрація