Програма співфінансування у Борисполі: учасників затверджено, лишилося питання коштів

Програма співфінансування у Борисполі: учасників затверджено, лишилося питання коштів
12 Січня 2024, 13:26
Поділитися:

Програму співфінансування робіт з ремонту житлового фонду Бориспільської міської територіальної громади на 2023-2025 роки було затверджено у червні 2023 року. Цією програмою визначено, що на умовах співфінансування можливе проведення поточного, капітального ремонтів, реконструкції, модернізації і проведення благоустрою прилеглої та прибудинкової території. Також передбачено, що заявки приймаються не на поточний рік, а на наступний, щоб усі об’єкти, які потрібно буде фінансувати у наступному році, можна було врахувати при формуванні бюджету.

Можливості бюджету-2024 року дуже обмежені. Головна вимога громадськості щодо використання коштів міської казни — якнайбільше коштів спрямовувати на ЗСУ. У той же час, у визначений термін уже були подані заявки від співвласників житлових будинків на співфінансування робіт. І якщо вже люди захотіли скинутися грошима на ремонт, то їх точно допекла проблема. «Вісті» поцікавилися у міськвиконкомі, з якими заявками на співфінансування зверталися мешканці, і чи мають шанс їхні проекти на реалізацію в умовах тотальної економії. Детально про заявників дізналися під час засідання комісії з питань співфінансування робіт з ремонту житлового фонду Бориспільської міської територіальної громади.

Комісія розглядала 8 заявок:

• ОСББ «Спутник», м. Бориспіль, вул. Новопрорізна, буд. 2
Поточний ремонт конструкції даху над п’ятим під’їздом. Відсоток співфінансування — 70/30%.
Кошторис складає 299 895,00 грн. Для ОСББ це вже третя черга ремонту даху. Перші дві черги співвласники робили власним коштом. На третій черзі за програмою співфінансування хочуть зробити найвитратнішу частину ремонту — бетонну стяжку. Комісія погодила проект до співфінансування.

• ОСББ «Світла оселя», м. Бориспіль, вул. Дружби, буд. 60
Капітальний ремонт МЗК (санвузли 4 крила) та ремонт сходових клітин на двох поверхах. Кошторис — 277 802,98 грн. Відсоток співфінансування — 70/30%.

У цьому будинку санвузли в кімнатах не передбачені. Вони знаходяться у спільній власності членів ОСББ, розташовані з обох кінців коридорів на двох поверхах. ОСББ отримало свій будинок на обслуговування без попереднього ремонту. Санвузли знаходяться у жахливому стані. Ситуація, коли санвузли є спільною власністю, нестандартна. Тому обговорення питання було бурхливим, але комісія погодила проект до співфінансування.

• ОСББ «Київський Шлях, 1Д», м. Бориспіль, вул. Київський Шлях, буд. 1Д
Капітальний ремонт дороги на прибудинковій території. Кошторис — 196 316,40 грн. Відсоток співфінансування — 70/30%.
Сьогодні ще не визначено межі цієї прибудинкової території, тому цей проект включити до фінансування на 2024 рік у рамках програми співфінансування було неможливо. Цим заявникам комісія відмовила.

• ОСББ «Головатого 77Б», м. Бориспіль, вул. Головатого, буд. 77 Б
Поточний ремонт даху. Кошторис — 270 518,39 грн. Відсоток співфінансування — 70/30%.
Проект отримав підтримку комісії.

• ЖК «Восход-2», м. Бориспіль, вул. Європейська, буд. 1
Поточний ремонт даху. Кошторис — 92 622,61 грн. Поточний ремонт трьох під’їздів. Кошторис — 207 186,48 грн. У обох випадках відсоток співфінансування — 70/30%. Проект схвалено комісією до співфінансування.

• КП КК «Мій дім — Бориспіль» від імені мешканців будинку на вул. Шевченка, буд. 5
Поточний ремонт інженерних мереж опалення в підвалі. Кошторис — 290 703,17 грн. Відсоток співфінансування — 70/30%. Проект схвалено комісією до співфінансування.
Будинок дуже старий, у ньому немає підвалу. Більшість населення — пенсіонери. Проблем у будинку дуже багато: і дах, і мережі, і багато іншого. Але пріоритетним обрали мережі.

• КП КК «Мій дім — Бориспіль» від імені мешканців будинку на вул. Київський Шлях, буд. 29
Капітальний ремонт протипожежного водопостачання в гуртожитку. Кошторис — 151 274,00 грн. Відсоток співфінансування — 80/20%. На сьогодні проблема протипожежного захисту стоїть дуже гостро. Проект схвалено комісією до співфінансування.

• ТОВ «ЖЕК-53», м. Бориспіль, вул. Головатого, буд. 20
Поточний ремонт (заміна тягових канатів ліфту в ІІІ та IV під’їздах). Кошторис — 53 761,82 (ІІІ під’їзд) та 53 761,82 (ІV під’їзд). Відсоток співфінансування — 70/30%. Під час розгляду члени комісії прийшли до одностайного рішення, що ця проблема стосується технічного обслуговування ліфтів, яке має проводитися з певною періодичністю компанією, що обслуговує конкретний підйомний механізм. За програмою співфінансування такі роботи оплачуватися не можуть. Комісія відмовила заявникам.
На засіданні виконавчого комітету Бориспільської міської ради 8 січня розглядалося питання «Про затвердження протоколу комісії з питань співфінансування робіт з ремонту житлового фонду Бориспільської міської територіальної громади від 27 грудня 2024 року № 2».
Згідно з рішенням комісії, до співфінансування у 2024 році прийнято такі заявки:

• ОСББ «Спутник», м. Бориспіль, вул. Новопрорізна, буд. 2;

• ОСББ «Світла оселя», м. Бориспіль, вул. Дружби, буд. 60;

• ОСББ «Головатого 77Б», м. Бориспіль, вул. Головатого, буд. 77 Б;

• ЖК «Восход-2», м. Бориспіль, вул. Європейська, буд. 1;

• КП КК «Мій дім — Бориспіль», м. Бориспіль, вул. Шевченка, буд. 5;

• КП КК «Мій дім — Бориспіль», м. Бориспіль, вул. Київський Шлях, буд. 29.

Чи будуть профінансовані ці проекти, стане відомо після того, як міські депутати розподілять кошти бюджету розвитку і на сесійному засіданні затвердять бюджетні видатки.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама